Merhabalar yapım aşamasında olduğum programımımda bir çok internet sitesine girip verimadenciliği yapacak bir fonksiyon düşünüyorum ama yine bu forumda arkadaşın biri QtNetworku önermişti bana bunun hakkında Türkçe bir kaynak bulamadım kullanımı hakkında da bir bigli sahibi değilim beni biraz bilgilendirirseniz sevinirim? Request arasında ki farkı açıklarsanız anlamış olurum.
requests bildiğim kadarıyla istek atma kütüphanesi. Veri madenciliği için re veya beautiflsoup bilmen lazım
Merhaba, veri madenciliği
geniş bir alan olduğu için söylemek istediğiniz şeyi biraz daha açmanız gerek. Genellikle bu tür işler için requests
+ BeautifulSoup
yeterli oluyor. QtNetwork hakkında bilgim olmadığı için pek bir şey söyleyemiyorum.
Request ve Beautiflsoup kütüphaneleri birlikte kullanıyorum.
Bir Haber sitesine girip başlıkları ve makaleyi çekecek bir uygulama.
QTNetwork İle daha hızlı sonuç elde edebilir miyim?
Haber sitelerine girip başlık ve makale çekecek. Ki bu 1 milyon site sayısına kadar ulaşmasını istediğim bir program ama tabi çabuk sonuç elde etmesi benim için daha iyi olacak.Burada daha önce ki konularımda arkadaşın birisi Qtnetworku araştırmam gerektiğini söylediği ben de bilgi sahibi değilim Türkçe kaynak da bulamıyorum o sebebten size danışayım dedim.
Ben önermiştim, Qt ile birlikte istek yollamanın yollarından biri.
İngilizce araştırma yaparsanız bir tutorial’ı veya dökümanı takip edebilirsiniz.
Requests http(s) istekleri yollamak için geliştirilmiş bir kütüphane. Qt ise geniş bir arayüz geliştirme kütüphanesi ve sizin yaşadığınız donma gibi problemleri çözmek için kendine ait çözümleri var. QNetwork
bunlardan biri, özellikle sitelere istek yollamak için kullanılıyor.
Daha hızlı sonuç almamı sağlar mı?
Qthread ile request ve bs kullanmayı planlıyordum eğer daha hızlı işlem yapmanı sağlar diyorsanız biraz daha araştırıp onu kullanmaya çalışacağım yok çok fark almaz diyorsanız bildiğimden gidip devam edeceğim.
Bunu öğrenmenin en iyi yollarından birisi bence timeit modülü ile denemendir. time it modülü senin uygulamandaki kodların çalıştıktan sonra sonuç verene kadar geçen süreyi hesaplayan bir modül bildiğim kadarıyla
Siteden veri çekmeyi yavaşlatan etken I/O, Qt kısmını optimize etmek çok da gerekli değil. Size kolay geleni seçebilirsiniz.