PyQt5 ve MySQL lag problemi

	def linkekle(self):

		linkziyaret = 0

		linkad = self.ui.linkadi.text()

		linkadres = self.ui.linkadresi.text()

		self.bugun = datetime.datetime.now()
		
		global tarih

		tarih = "%s-%s-%s" % (self.bugun.year, self.bugun.month, self.bugun.day)

		if linkad:

			veritabani.execute("SELECT * FROM linkler WHERE linkkullaniciadi='"+kullaniciadi+"'")

			linkadsorgula = veritabani.fetchall()

			for row in linkadsorgula:
				linkadis = row['linkadi']
				linkadress = row['linkadres']

				if linkad == linkadis:

					self.ui.sonuc3.setText("Bu Link Ad─▒ Sistemde\n Kay─▒tl─▒ Bulunmaktad─▒r ...!")

				else:

					if linkadres:

						if linkadres == linkadress:

							self.ui.sonuc3.setText("Bu Link Adresi Sistemde\n Kay─▒tl─▒ Bulunmaktad─▒r ...!")

						else:

							try:

								veritabani.execute(
									'INSERT INTO linkler(linkkullaniciadi,linkadi,linkadres,linkziyaretsayisi,linkkayittarihi) VALUES(%s,%s,%s,%s,%s) ',
									(kullaniciadi, linkad, linkadres, str(linkziyaret),
									 str(tarih)))

								db.commit()

								self.ui.sonuc3.setText("Link Sisteme\n Ba┼čar─▒yla Eklenmi┼čtir ...!")

							except Exception as e:
								self.ui.sonuc3.setText("Link Sisteme \n Kay─▒t Olurken Hata Olu┼čtu.\n Tekrar Linki Eklemeyi Deneyiniz ...!")

					else:

						self.ui.sonuc3.setText("L├╝tfen Link Adresi Giriniz ...!")
		else:

			self.ui.sonuc3.setText("L├╝tfen Link Ad─▒n─▒ Giriniz ...!")

arkada┼člar bu b├Âl├╝mde bir lag var ama bir t├╝rl├╝ ├ž├Âzemedim bir tek ekliyor ikinciyi 2 kere ├╝├ž├╝nc├╝y├╝ 3 kere b├Âyle gidiyor. L├ťTFEN YARDIM EDERM─░S─░N─░Z

Oncelikle sana da merhaba

Hangi bolumde lag var? Senin tespit edemedigin problemi biz mi tespit edelim? Daha programin nasil calistigini, ne is yaptigini bile bilmiyoruz? ÔÇťlagÔÇŁ 'tan kastin nedir?

Burasi teknik bir forum. burada insanlardan yardim isterken basliga lag var nasil cozerim yazip sadece kodlari ve resimleri atarsan insanlar sana yardim edemezler. Daha fazla bilgi paylasman lazim.

Bu arada eger yazarken buyuk harf kullanirsan insanlar bagiriyormussun gibi algilayabilir. ve bu da hic hos degil farkettiysen.

3 Be─čeni

tamam karda┼č ama amac─▒m art niyetle yazmad─▒m b├╝y├╝k harfle yazmay─▒ tamam size ├Âzelden atay─▒m o zaman kodu?

Ben kod istemedim ki. Kodu goruyorum zaten. Problem nerede cikti? Ne yapmak istiyorsun? Problemini cozmek icin ne yapabiliriz?

2 Be─čeni

valla anlasam anlayamad─▒m da ┼č├Âyle birinciyi tek seferde kay─▒t ediyor ikinci seferde iki kez kay─▒t ediyor ├╝├ž├╝nc├╝ seferde ├╝├ž kez kay─▒t ediyor acaba nerede hata yap─▒yorum

1 Be─čeni

Hatan─▒z b├╝y├╝k ihtimalle veritaban─▒ndan ├žekti─činiz verilerin ├╝zerinde for d├Âng├╝s├╝ kurman─▒zdan dolay─▒. Mesela veritaban─▒n─▒zda 10 adet kay─▒t oldu─čunu d├╝┼č├╝n├╝n. Ve siz ekleyece─činiz yeni linkin veritaban─▒nda olup olmad─▒─č─▒n─▒ kontrol etmek i├žin admin1 isimli kullan─▒c─▒ya kay─▒tl─▒ t├╝m linkleri getirerek hepsini tek tek kontrol ediyorsunuz.

┼×imdi d├╝┼č├╝n├╝n admin1 kullan─▒c─▒s─▒na ait 10 adet kay─▒tl─▒ link vard─▒. For d├Âng├╝s├╝ i├žerisinde 1. link ile yeni linki kar┼č─▒la┼čt─▒rd─▒n─▒z. E┼čit olmad─▒klar─▒ i├žin hemen yeni link eklediniz. Ve i┼čte bu noktada siz for d├Âng├╝s├╝nden ├ž─▒kmad─▒─č─▒n─▒z i├žin geri kalan 9 link ile yeni linki kar┼č─▒la┼čt─▒rmaya devam ettiniz. Ne oldu? 9 link de e┼čit olmad─▒─č─▒ i├žin her seferinde ayn─▒ linki tekrar tekrar eklediniz.

Algoritman─▒z hatal─▒. Veritaban─▒ndan ├žekmeniz gereken bilgiler eksik. Do─čru sorgu ┼čunun gibi bir ┼čey olmal─▒yd─▒

veritabani.execute("SELECT linkad FROM linkler WHERE linkkullaniciadi=? AND linkad=?", (kullaniciadi, linkad))

not: Parametleri nas─▒l kulland─▒─č─▒ma dikkat edin. Veritaban─▒ sorgular─▒nda parametre kullan─▒rken ? kullan─▒n.

Veritaban─▒nda admin1 isimli kullan─▒c─▒ya ait linkad isimli bir link yok ise o zaman yeni linki eklersiniz for d├Âng├╝s├╝ kurulmas─▒na gerek yok g├Ârd├╝─č├╝m kadar─▒yla. Ve bir tavsiye daha vereyim. Kodunuzun davran─▒┼člar─▒n─▒ anlamak zor oluyorsa debug kullanmak isteyebilirsiniz.

2 Be─čeni