Yeni bir IDE’ye geçiş yapacağım. Şu an kullandığım sürüm 3.8 fakat onun 3.6.2. Yeni bir sürüm yüklemek benim elimde değil çünkü işletim sistemim gereği ( Android ) IDE’lerde bulunan Python aslından farklı. Uyumluluk için özelleştirmeler var. Python 3.6 kullanım için çok mu eski? Geçmem ne gibi sıkıntılar yaratabilir?
ben aslında pek bir sıkıntı yaşamadım ama tabi ki pythonu daha ayrıntılı ve daha çok iş için kullanırsanız illa ki farkları görürsünüz ayrıca neden pythonun web sitesine gidip release noteları okumuyorsunuz? oradan istediğinizi öğrenebilirsiniz
Dogrusu bir “compatibility matrix” uzerinden konusmak (hangi versiyon hangi ozellikleri destekliyor) ama hizli bir aramada bulamadim.*
Python versiyonlarini takip eden biri olarak 3.6’dan bu yana cok bir sey gelmedigini soyleyebilirim. Ama tabi @hackaxx’in dedigi gibi changelog’larin uzerinden kendin gecmen lazim. Istersen seni ilgilendirebilecegini dusundugun maddeleri cikart, nasil sorunlar cikartabileceklerini aciklayalim?
*: Aslinda biri yapsa guzel olmaz mi? Satirlarin tanimlanmasinda (ozelliklerin belirlenmesinde) yardimci olabilirim.
Merhaba, şu an kullandığınız IDE şu mu?:
Evet, premium sürümünü indirdim fakat biraz eski. Konuyu bu nedenle açtım.
Python 3.7 - 3.8 demekle olmuyorki. Onlarca alt sürüm var. Hepsini okuyamam. Buradan fikir almak istedim çünkü yazılım hakkında bilgili bir platform gibi duruyor.
Niye ki, en son 15/06/2020’de güncellenmiş, Python 3.8.3 sürümünü çalıştırıyor. Kopyala yapıştır özelliği, epey sıkıntılı evet ama Android için bulabildiğim en kullanışlı IDE. Onun dışında, Python 3.6 çok eski sayılmaz.
Alt sürümler, genelde hata düzeltmelerini içerir.
ama sizin bu sorduğunuz soru sadece o güncelleme notlarında var. biz bilemeyiz ki. sizin bu bilgiyi bulmanız için o release notlarına bakmanız lazım çünkü sürüm bilgilerini bence bu forumda kimse ezberlememiştir diye düşünüyorum.
@Samet195 çok haklı bence
Eski bir premium sürümünde 3.6.2 yüklü. Normalde standart versiyonu kullanıyordum, premium özelliklere denk gelince indireyim dedim. En iyi IDE olması tartışılmaz zaten.
Belgelerdeki sıralamaya göre OOP’ye geçmek üzereyim. Üst düzey değilim ama az çok bir şeyler yapabiliyorum. Python sürümlerini pek takip etmiyorum. Tek bildiğim 3.6’da f-string’in gelmesi.
siz ne kadar zamandır python ile ilgileniyorsunuz
Aşağı yukarı 3.5 - 4 ay oldu.
o zaman farkları bilmemeniz çok normal size bir tavsiye bence githubda python ile yazılan projelere bir bakın kodlarını inceleyin kendinize göre değiştirin. linux için yazılmışsa windowsa göre ayarlayın o zaman gelişirsiniz inanın bana
Ama baskasinin okuyup ozet gecmesini mi istiyorsun? Gectik zaten.
Bu arada degisiklik iceren alt surumler onlarca degil ve hepsini okuyabilirsin.
Yapılan değişiklikler sana hiçbir şekilde sıkıntı çıkartmaz. Çünkü belgeler yavaş geliştirildiği için zaten geriden geliyorlar.
Cevabınız için teşekkürler.