Merhaba Python’da Autocad açtırmaya çalışıyorum ezdxf ile ama başaramadım.Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba.
“Autocad açtırmak” ne demek oluyor, uygulamayı mı açmaya çalışıyorsunuz yoksa bir dxf dosyasını mı?
Önceden Autocad uygulamasında çizip kaydettiğim bir dxf dosyasını Python aracılığıyla uygulamada açtırmaya çalışıyorum.
Çok derin bir bilgiye sahip değilim. Beni yönlendirirseniz çok sevinirim.
Yani Autocad uygulamasının o dosyayı açmasını mı istiyorsunuz? Sizin normalde “birlikte aç” dediğinizde olan şeyi yapmak istiyorsunuz sanırım?
Evet ben Python’a kodları yazdığımda Autocad uygulamasının o dosyayı açmasını istiyorum.Nasıl yapabilirim?
Daha önce autocad kullanmadım ama normalde bu işlem için terminale şunu yazıyoruz:
<uygulama> <dosya>
Eğer autocad farklı bir format kullanmıyorsa şunun gibi birşeyin çalışması lazım:
autocad <dxf dosyası>
Bunu önce sizin denemeniz lazım, eğer çalışmaz ise internetten nasıl bir komut bulmamız gerektiğini araştırın. Ben autocad kullanmadığım için bu kısmına çok yardım edemem ama bunu bulursanız aynı işlemi Python’da da kolayca yapabiliriz.
ezdxf formatı kullanılıyor ama internetten araştırmama rağmen yapamadım.Yine de teşekkürler
Explorer’dan dxf dosyasina cift tiklayinca ne oluyor?
from pyautocad import Autocad
acad = Autocad(create_if_not_exists=True)
acad.ActiveDocument.Application.Documents.Open(“Dosya_Yolu\Dosya_Adı.dwg”)