Python backend developper

Arkadaşlar python ile backend developper olarak iş bulan var mı ? Varsa nasıl buldunuz kimse tecrübesiz eleman almak istemiyor bir de iş başvurularında kullanmak için nasıl bir web projesi github’a eklemeliyiz

Üniversite öğrencisiyim. Etrafımda çok fazla yazılımla ilgili uğraşan tanıdığım var. O yüzden onlardan öğrendiklerimi söyleyeceğim.

  1. Daha önce başka bir şirkette çalışmadıysan ve tecrübeli bir eleman olmak istiyorsan github gibi mecralarda paylaştığın projeler fazla olmalı. Projelerin ne kadar fazla ve birbirinden o kadar farklıysa elastik bir yapıda çoğu proje yapısını anlayan bir izlenim vereceksin.
  1. İş bulmak için bu dünyada torpil en rahat yöntemdir. Saf torpilden bahsetmiyorum. Kod yazan küçük gruplar oluyor internette ve bu gruplar içerisinde bazı kişiler daha yüksek şirketlerle daha önce iş yapmışlığı ya da tanıdıkları oluyor. Şirketlerde birisi işe alınırken o kişiye güvenilip güvenilmeyeceği çok önemli. Mesela C# projelerin var ve her gün projeleri geliştiriyorsun. Bunu yaparken diğer insanların görmesini sağlıyorsun ve bir çevre yaratıyorsun. İş imkanı çıkınca ilk gelecekleri kişi sen olacaksın.
  • Veritabanı bağlantılı projeler yapabilirsin.(SQL, MongoDB,Firebase vb.)

  • GUI işlevleri ve üzerine çalışmalar yapabilirsin.

  • Quiz uygulamaları, Test uygulamaları ve bu uygulamalardan girilen verileri toplayarak grafik oluşturan uygulamalar.

  • Başka sitelerle bağlantılı uygulamalar.(Örn. Oyunun adını hatırlamıyorum ama ben mesela Zeytin dedim sen son harfiyle başka kelime üretiyorsun. Bu böyle devam ediyor. Bu uygulamayı Türk dil kurumu sitesinden kelimeleri çekerek kontrol ettirebilirsin.)

  • RESUME API’leri oluşturabilirsin.(CV oluşturucu falan) Resume API ve 3 tane daha proje

Seviyeni tam olarak görmelerini istiyorsan Microsoft sertifikaları alabilirsin kendini geliştirip.

Microsoft Learn: Kariyerinizde kapıları açan beceriler geliştirin

1 Beğeni

Teşekkürler verdiğiniz cevap için kendi web sitemi geliştirdim,yayına aldım. Hem flask ile hem django ile blog siteleri geliştirdim selenium tweepy tkinter gibi bir çok kütüphaneyle çalıştım ama yinede dönüş yapmıyorlar.Torpil olmadan olmuyor çocuğun birine django da crud işlemlerini sormuşlar 1 hafta süre vermişler çıldırdım şans mı nasip mi torpil mi anlamadım gitti.

Sektörde tanınan elemana ihtiyaç var. CV durumunu gözden geçir. Boş olduğunu düşündüğün yerler varsa sil ya da biraz minimalist hale getir. iş ilanı sitelerinde iş kovala. Bir yere girdikten sonra gerisi gelir zaten.

1 Beğeni

Ah keşke geri dönüş yapsalar her gün 10 tane ilana başvuruyorum sonuç yok

Github sayfan açıksa atar mısın? Profl kısmında bulamadım eksiklerine bakalım. Merak edenlerde olur projeleri.

1 Beğeni

Githuba birazdan atacağım öylesine bir kaç tane atmıştım

Türkiye’de bulmak zor, yabancı dilinizi geliştirirseniz yurtdışında tercih edilen bir framework. Türkiye’de genelde İstanbul’da ikameti bulunan şirketlerde bulabilirsiniz, yurtdışı menşeili şirketler de diyebiliriz aslında. Linkedin profili oluşturup bu işlerle ilgilenen kişilerle iletişime geçip çevrenizi geliştirmeye çalışabilirsiniz.

3 Beğeni

Bende linkedln hesabını aslında geçen hafta açmıştım ordan iletişime geçiyorum.Türkiye’de iş bulmak flask ve django ile cidden zor tabi biraz şansta olmalı telegram gruplarında görmüştüm birine sadece crud işlemlerini sormuşlardı.

Şansa değil de çalışmaya inanın bence hocam. İyi çalışmalar.

2 Beğeni

Teşekkürler hocam biraz çevremde yok o konuda aslında linkedln’da geçen hafta katılmıştım geliştirdiğim projelerden video olarak paylaşıyorum :+1: