Python belgelerinde olmayan kisimlara atiflar

Merhaba, klavyem Turkce degil, mazur gorun.

2010’li yillardan beri belgelere ara sira goz gezdiriyorum. 2022 yazi ve su anki okumamda gozume carpan bir problem var. Onceki bolumlere yapilan atiflarin, hatirlatmalarin bazilari belgelerde yok.

  1. sayfada input() icin "Windows ve GNU/Linux kullanıcıları, yazdıkları
    bir programı çift tıklayarak çalıştırabilmek için bu fonksiyonu kullandıklarını hatırlıyor
    olmalılar. " cumlesi kurulmakta ama belgelerin guncel halinde bu anlati yok. ctrl+f yaparak 122. sayfaya kadar ‘input’ kelimesinin gectigi yerlere bakarak kontrol ettim. 1-2 sene once okurken de kitabin daha ileri kisiminda onceki konulara bu sekilde 2-3 atifa denk geldigimi hatirliyorum.(Donguler kismina kadar.)

Su an olmayan bu kisimlar 2010’li yillarda vardi sanki. PDF destegi geri geldikten sonraki versiyonlarda boyle bir sey olmasindan supheleniyorum. Onumuzdeki gunlerde diger bolumleri de okuyabilirsem gorduklerimi bildirecegim.

Yaniliyorsam duzeltin lutfen. Foruma ve github tartismalarina kisa sure goz gezdirdim ama konuyla alakali hic bir seye denk gelmedim.

1 Beğeni

Merhaba. Belgelerin Github’a taşınmadan önceki hali ile şu anki hali arasında farklara ben de rastlamıştım. Bunları Github’da bir Issue açarak dile getirebilir veya kendiniz de bu bölümleri ekleyip projeye katkıda bulunabilirsiniz.

1 Beğeni

Yalnız bu bahsettiğiniz metin belgelerin güncel halinde tam olarak 122. sayfada mevcut:


Web sitesinde de mevcut. Zaten arada bir fark olmaması lazım.

Cevap için teşekkürler. Github linkiniz kafamdaki soru işaretlerini silmiş oldu.

  1. sayfa alıntısını belgelerin güncel halinden yapmıştım. Alıntı yapılan cümlenin kendisi şu an mevcut ama silinen kitap bölümlerinden birine atıf yapıyor. Çünkü güncel versiyonda cümlede bahsedilen örnek 122. sayfadan önce hiç gerçekleşmemiş.
1 Beğeni