websitesinde captha doğrulama var selenium ile bir proje yapıyorum da onu nasıl geçebilirim
captcha dogrulama zaten botlar bu dogrulamalari gecemesin diye var
bu şekilde destek olmaya çalışıyorsanız işe yaramaz sayfanın amacı bu değil
gecilemeyecegini ifade ettim neden yardimci olmadi
gerçekten koskoca python ile herşeyi yapabiliyoruz bi captcha ya mı takılıyoruz bir yolu vardı
Sanırım yolu bir yapay zekadan geçiyor. Ve şöyle düşünüp kendi kendime “yapay zeka” dediğimde koskoca bir aşılmaz duvar olarak zihnimde canlanıyor. Sanırım bu tür doğrulamaları aşmak için yapay zekadan yararlanmalısınız
Konu başlığını aynen internette arattığınızda ne çıkıyor karşınıza?
çeşitli yöntemler var ancak türkçe bir içerik yok yani denenmişlik açışından söylüyorum
Bunu ücret karşılığında yapan siteler var ör:2capcha
, kulanim video: https://youtu.be/_jV5GgbRpXA
CAPTCHA’nin butun olayi koskoca python gibi bilgisayar kontrolundeki yazilimlar tarafindan asilamamasi. O yuzden evet, CAPTCHA’ya takiliyoruz ve hayir, sadece buna degil, bilgisayarlarin asamadigi butun engellere takiliyoruz.
Genelde captchalar facebook, instagram ve gmail gibi gelişmiş websitelerinde bulunur bunu çözmenin iki yolu var:
1.) Proxy: Her webdriverini başlattığında ipsi ve konumunu değiştirmene yarayarak bunu çözebilirsin ama malesef paralı. Ben instagram takipçi botu yapmıştım ve malesef instagramda hesap açma kısıtlaması vardı belirli bir sayıda hesap açtıktan sonra captcha doğrulaması geliyordu bende bunu bu yolla çözmüş oldum.
2.) Web driverine captcha solver diye eklentiler var bunları eklersen belki çözmüş olabilirsin.