Python - Exe Halinde Olan Bir Python Kodunu Farklı Bilgisayarda Çalıştırırken Hata Alıyorum

Merhaba, farklı bir bilgisayar da çok çok çok basit konsol üzerinde çalışan ilkel komutları bile çalıştırmak istediğim de aldığım bi hata var.

api-ms win-crt-runtime-l1-1-0.dll olmadığı için yazdığım kodu exe halindeyken çalıştırmıyor.

gerekli dll doyasını internetten temin ederek bilgisayardaki olması gerektiği yere atmaya çalıştım fakat yönetici şifresi istiyor. Bilgisayarı guest olarak kullanabiliyorum. dll dosyasını da atamadığım için normal olarak çalıştırmıyor.

Sorum şu;

Böyle bir durumda programın çalışması için yapılabilecek ya da yönetici şifresi sormadan system32 gibi yerlere dosya atabilme imkanımız var mı?

2 Beğeni

Bilgisi, fikri, önerisi olan var mı? Konu geriye düştüğü için tekrar güncelliyorum.

1 Beğeni

Hangi derleyiciyi kullanıyorsunuz? pyinstaller, cx_Freeze?

pyinstaller kullanıyorum

1 Beğeni

Yanlış hatırlamıyorsam VC Redistlerini kurarsanız sorun çözülebilir. Yani internetten alıp bir yere atmanıza gerek yok çünkü bu daha fazla soruna yol açabilir.

Aldığınız hatayı tam olarak atmamışsınız, buradaki hata ile aynı mı acaba?

hata bu

1 Beğeni

bilgisayara bir şeyler kurmadan bu işi halletmem lazım çünkü kurulum dosyaları çalıştırılırken admin parolası isteniyor. (şirket pc)

1 Beğeni

Gereken dll dosyalarının hepsini uygulama dosyasının yanında taşıyın. System32 gibi yerlere atmanıza gerek yok.

1 Beğeni

hemen deniyorum tekrar dönerim buraya

1 Beğeni

maalesef yeniden aynı hatayı aldım :frowning:

1 Beğeni

Bu sefer başka bir dll hatası vermiş. api-ms-win-crt-string-l1-1-0.dll değil miydi ilk başta eksik olan? Hepsini tek tek at dene istersen. Veya VC Redist’i admin parolası olmadan kurmanın bir yolu var mı öğren.

hayır, hata aynı fakat ben konuyu açarken yanlış hatayı kopyala yapıştır yapmışım. son attığım hata ilk baştan beri var. dll yi program ile beraber getirmiş olsam bile verdi o hatayı

1 Beğeni

Maalesef benim bildiğim tek çözüm şu anlık VC Redist kurmak. Diğer kişilerin baksın belki bir çözüm bilen vardır. Kolay gelsin size.

1 Beğeni

Attığım linki incelediniz mi acaba? Buraya da bakabilirsiniz:

inceledim @EkremDincel ama yetersiz ingilizcemden ötürü anlamadım. Çeviriyi kullandım fakat onun da pek bir faydasını göremedim

1 Beğeni