Python geliştirilebilir mi?

Öncelikle merhaba.Başlıktaki gibi ancak ben kütüphane geliştirmekten bahsetmiyorum. Mesela python diğer dillere nazaran daha yavaş bir dil. Bir yazılımcı grubu mesela oturup bunu pythonın dosyaları üzerinde belkide çok fazla değişiklik yaparak düzeltebilir mi?

Gerek yok.

Yapilabilseydi yaparlardi zaten. Bunlari dusunmek yerine nasil daha hizli olabilecegini dusunebilirsiniz. Zaten Python dogasi geregi yavas bir dil.

1 Beğeni

CPython üzerinde zaten optimizasyonlar yapılıyor. Temel hedefi performans olan implementasyonlar da var:

3 Beğeni

Ben zaten bunu sordum bu yavaşlığı aşmanın yolu var mı diye teşekkürler

CPython yeni duydum işin gerçeği bakacağım teşekkürler

Bu dogru degil, son birkac senede dile eklenen ozelliklere bakarsan en hizli degisen dillerden biri oldugunu gorebilirsin.

Elbette ki gelistirilebilir ve gelistiriliyor. Surada gelistirilme onerileri olan PEP’leri bulabilirsin.

Python’in dosyalarindan kasit nedir emin degilim ama dilin kendisi, web sayfasi, dokumentasyonu ve implementasyonlari aynen bu sekilde duzeltiliyor zaten.

1 Beğeni

CPython pythonun standart yorumlayıcısı
C ile implemente edildiği için başında C var
Jython diye bir şey de var
IronPython da

1 Beğeni

Evet son yıllarda aniden büyük değişiklikler olduğunu bende farkettim ancak yavaşlıktan kastım işlemlerin daha uzun sürmesi gibi bir inceleme videosu izlediğim zaman aynı program C# ve Python ile yazıldı işlemler C# bittiğinde daha python yarısından fazlasını yeni yapmıştı ancak evet pythona son yıllarda katılan şeyler pythonda devir değişikliği gibi oldu