Python görsel bir code

Günaydın Python kullanıcıları. Geçmişimde yazılım olan birisiyim. 12 yaşında çocuğununda merakı için pythonda görsel kendi konusu olan bir kod yazmak istiyorum ama çok yerde çuvaladım. Parça parça mevcut ama birleştiriken hep sorun yaşadım. Bir mantık ve bilgi eksikliğim olduğu ortada. Konu tam olarak şöyle. Okulun sayfasından derslerden aldığı notları excel dosyası olarak okuyup alıyorum. Sonra sqlite ile veri tabanı organize ediyorum. Veri tabanından bilgileri okuyup nota göre renklendirip ekran tablosu çıkarıyorum. Her şey güzel. Text ortamda. Bu işin çocuğum ilgisini çekmesi için görsel şölene dönültürmek istiyorum. Tkinterle deniyorum ama hep duvara tosluyorum. Önce kullanıcı adı ve şifre sorgulaması yapıp, onay aldıktan sonra ekranda her şeyi görsel renkli kutucuklarda göstermek istiyorum. Kivyde layoutları da deniyorum ama sıralama, ad ve şifre girişi textinput bir alan sınırlama gibi giriş ve görsel bir şölen. Konuya hakim olan arkadaşlar destek olursa sevinirim. Yaşım 62 ama zevk olarak yazbelin tüm konularını okudum. Python kitabı alıp onuda okudum. Okumakla olmuyormuş. Saygılar.

Görsel şölenle -bildiğim- en alakalı kütüphane turtle olabilir.
Ben karıştırken bahsettiğiniz gibi bir tablo çizmedim ancak arama motoruna “python turtle table” yazınca periyodik tabloyu renkli şekilde çizdiklerini gördüm. Belki aradığınız şey olabilir. Şöyleki: https://pythonturtle.academy/periodic-table-with-python-turtle/