Python Group By Function

Merhaba benim id adı altında bir değişkenim var ve bu değişkendeki verilerin bir kısmı aynı ben bu verileri tek bir tablo üzerinde yazdırmak istiyorum. group by fonksiyonunu kullandığımda aynı olan idleri de tek olarak sayıyor. Bunu pythonda nasıl bir şekilde yazabilirim ?

id değişkeninin türü ne?

id değişkeninin türü integer

kodu atabilir misiniz

Integer bir adet tamsayi, “veriler” veya aynilik sozkonusu olamaz. Ayni olabilen kisimlari degil, bunlari tutan butunu soruyoruz.

Hangi group by fonksiyonu?

attiribute olarak count kullandığmızda görüldüğü üzere id 'si aynı olan alanlarımız var. Bunları row halinde diğer değişkenlerle de birleştirerek görmek istiyorum.

Burada neye bakiyoruz?

Burada id’ler herhangi bir taşınmaz malın id’si. Bu taşınmaz malların da paydaşları var. Orada countun 5 olmasının sebebi o idsi olan alanın 5 kişiye bölünmüş olması. Ben burada sıralı bir şekilde taşınmaz malların idlerini ve paydaşlarının isimlerini görmek istiyorum.Çünkü alan aynı olduğu için zemin_idler aynı ama paydaşlar farklı. Normalde burda isim değişkeni de var.

Yok, neyin resmine bakiyoruz? Hangi program veya hangi web sitesi?

Yazan kod python’a benziyor. Oyleyse groupby fonksiyonunu python’a cevirmene gerek yok, full_new_1’in turu her neyse (print(type(full_new_1))) onun uzerinden erisebilirsin.

Boyle bir sey goremiyorum. count isimli bir fonksiyon cagrilmis sadece.

Bir programdan, web sitesinden veya python kutuphanesinden bahsediyorsun muhtemelen. Ne oldugunu soylemeden gordugum tek sey bir satir kod ve bir takim sayilar.

Dil Python Jupyter Notebook kullanıyorum. group by fonksiyonunu zaten python üzerinden kullanıyorum. full_new_1’in türü de dataframe. Göndermiş oluğum image ise ZeminId’ye göre gruplandırılmış ve count fonksiyonu kullanmış olduğumda aldığım output. Onun türü de dataframe.Yapmak istediğimde aslında aynı zemin idlere sahip alanların kimlere ait olduğunu bulmak ve dataframe halinde yazdırmak.Group by fonksiyonunu kullanarak bir şey yapmak istemiştim ama bu amacıma ulaşamadım.

Kullanilan kutuphane pandas mi?

evet kullandığım kütüphane pandas

Peki dataseti alip lokalde kurcalayabiliyor muyuz?

Yanlis ve dogru halleriyle beraber olsa iyi olur. Ornek:

"

Data ve kod:

zeminler = pandas.Dataframe([
    { 'ZeminId': 65416, 'IlAdi': "Istanbul", 'IlceAdi': "Kadikoy" },
    { 'ZeminId': 87431 },
    ...
])
zemin_id = full_new_1.groupby(by = ['ZeminId']).count()
print(zemin_id)

Cikti:

[{ 'ZeminId': 65416, 'Count': 2 }, { 'ZeminId': 87431, 'Count': 1 }]

Istedigim:

[ (65416, 2), (87431, 1) ]

"