Merhabalar;
Python ile yazdığım programa komutları android üzerinden vermek istiyorum. Örneğin telefondan vereceğim url ile webbrowser modülü ile o url’yi bilgisayardan açmak istiyorum.Bu haberleşmeyi nasıl sağlayabilirim?
Teşekkür ederim.
İstihza.com da birisi bunula uğraşıyordu hatta haberleşmeyi bitirdi diye biliyorum. Ama kim olduğunu hatırlamıyorum. Neyse…
Bunun için basit birkaç yöntem:
1-
Telefondan bir web sitesine mesaj yollayın.
Beatiful Soup modülünü kullanarak veya başka bir yolla(size kalmış) siteden okuyun. webbrowser modülü ile açın.
2-
İmkan varsa bluetooth kullanarak işin haberleşme kısmını halledin. Sonra webbrowser…
3-
Bu ne kadar çalışır bilmiyorum ama bir de socket modülünü deneyebilirsiniz.
Merhaba Furkan;
Python’dan önce istersen haberleşmeyi nasıl yapacağına bakalım. Şöyle bir mantık oluşturalım. Server-Client mantığı. Server yani bilgisayarımız, client ise o da telefonumuz olmak üzere iki adet haberleşme aracımız mevcut. Portlar arası iletişim için kendimize ilk önce server üzerinden bir port ayarlamalıyız. Sonrasında ise serverın IP adresine port üzerinden client yardımı ile bağlanarak iletişimi kuruyoruz. Peki iletişimi kurduk, nasıl komut göndereceğiz? Telefondan yani client üzerinden mesela “Browser Aç” yazıp servere gönderdin, bunu server aldı ve “Browser Aç” iletisini algıladı. İf koşulları ile mesela eğer servere gelen yazı Browser aç ise browser modülünü çalıştır. Bunun için bazı sitelerde yazılarım mevcuttu ama gel gör ki siteler kapandı.
Özet olarak;
Server<->Client mantığı ile yapmak istediğin şeyi yapabilirsin.
Hayırlı çalışmalar.
Saygılarımla
Merhaba Furkan;
@halilhanbadem doğru söylüyor, kendisine katılıyorum. Öncelikle socket programlamaya yönelmen lazım. Ayrıca andorid ortamlarda çalışabilmek için “kivy” modülünü de incelemen güzel olur. Vakti ile basit bir çalışma yapmıştım mesajlarımı okumak için, bulabilirsem göndereyim sana da.
Zamanında SL4A kullanarak soket üzerinden sesli chat ugulaması yazmıştım, inceleyebilirsin.
https://www.cyber-warrior.org/Forum/display_topic_threads.asp?ForumID=124&TopicID=600423