Merhaba,
Aşağıdaki konuları incelerseniz istediğiniz şeyi yapabileceğinizi söyleyebilirim.
Yine sorun yaşarsanız, denediğiniz,kodları da paylaşarak tekrar yardım isteyebilirsiniz.
Arkadaşlar herkese Hayırlı akşamalar.
Foruma yeni katıldım. Payton öğrenmeye de yeni başladım. Soruma gelince; Bir Klasör İçerisindeki tüm Excel Dosyalarını Açıp Birleştirmek ve Birleştirilmiş Halini Excel Olarak Kaydetmek istiyorum. Fakat bunu tam olarak yapamadım. Tek başlık altında birleştirme olmuyor.
Kullandığım kod;
import glob
import pandas as pd
df = pd.DataFrame()
for f in glob.glob(r"D:\PYTHON_DATA\Yeni klasör/.xlsx"):
df = pd.read_excel(f)
NewData=pd.concat([df],ignore_index=…
Merhaba Arkadaşlar;
Yapmak İstediğim; İki Excel dosyasını karşılaştırılarak Ana_Tablodaki verileri güncellemek
Güncel_Kurum_Sayıları tablosunda olup, Ana_Tabloda yoksa olmayan kurumun Ana_tabloya eklenmesi ve Durumu başlığına Yeni Açılış (23.03.2024) olarak not eklenmesi,
Güncel_Kurum_Sayıları tablosunda olmayıp, Ana_tabloda var ise Ana_tablodan bunların silinmesi ve mesaj olarak 'silinen kurumun ilçesi ve okul adının (Örnek;‘Sarıca İlçesi-Sarıca İlkokulu Kapatılmıştır’) şeklinde bildirilmes…
Merhaba Arkadaşlar
Bir Excel dosyasından diğer Excel dosyasına şarta bağlı veri almak istiyorum.
Yapmak istediğim; Eğer Ana Tablodaki “KURUM_KODU” Bina_Kullanım tablosundaki "KURUM_KODU"na eşitse ve Bina_Kullanım tablosundaki “KULLANIM_ALANI” başlığı “8- TOPLAM DERSLİK SAYISI” na eşitse, Bina_Kullanım tablosundaki “SAYISI” nı Ana Tablodaki “DERSLİK_SAYISI” başlığına yazdır.Yoksa “0” yazdır.
Üzerinde uğraşıp yapamadığım kod;
import glob
import pandas as pd
import numpy as np
f = pd.read_exce…
Merhaba Arkadaşlar;
Daha önce Kurum Bilgilerini Güncelle başlığıyla açtığım konuyla alakalı bazı yapamadığım konularda yardımlarınızı bekliyorum.
Yapmak istediğim;
Ana_Tabloda, eğer Kurum_Türü_1 başlığında Anadolu Lisesi var ise ve (“Çok Programlı”,“Meslek”,“İmam Hatip Lisesi”) ibareleri geçmiyorsa Kurum_Türü_2 başlığına Anadolu Lisesi yazsın,
Eğer Kurum_Türü_1 başlığında İmam Hatip Lisesi var ise ve KURUM_KODU1 başlığı boş ise, Kurum_Türü_2 başlığına İmam Hatip Ortaokulu (Bünyede) yaz…