Merhaba Arkadaşlar;
Daha önce Kurum Bilgilerini Güncelle başlığıyla açtığım konuyla alakalı bazı yapamadığım konularda yardımlarınızı bekliyorum.
Yapmak istediğim;
Ana_Tabloda, eğer Kurum_Türü_1 başlığında Anadolu Lisesi var ise ve (“Çok Programlı”,“Meslek”,“İmam Hatip Lisesi”) ibareleri geçmiyorsa Kurum_Türü_2 başlığına Anadolu Lisesi yazsın,
Eğer Kurum_Türü_1 başlığında İmam Hatip Lisesi var ise ve KURUM_KODU1 başlığı boş ise, Kurum_Türü_2 başlığına İmam Hatip Ortaokulu (Bünyede) yazsın,
Eğer Kurum_Türü_1 başlığında Özel Yurt var ise ve Kurum_Adı başlığında ORTAÖĞRETİM yazıyorsa Kurum_Türü_2 başlığına 'Özel Yurt (ORTAÖĞRETİM)’ yazsın,
Eğer Kurum_Türü_1 başlığında Özel Yurt var ise ve Kurum_Adı başlığında ORTAOKUL yazıyorsa Kurum_Türü_2 başlığına 'Özel Yurt (ORTAOKUL)’ yazsın,
değilse:
Kurum_Türü_2 başlığına, Kurum_Türü_1 de ne ise onu yazsın
import pandas as pd
df_ana = pd.read_excel("Ana_Tablo.xlsx")
def kurum_turu(turu):
if ("Anadolu Lisesi" in turu)or("Özel Anadolu Lisesi" in turu)and("Çok Programlı","Meslek","İmam Hatip Lisesi"in not turu): return "Anadolu Lisesi"
elif ("Özel Yurt" in turu) and ('ORTAÖĞRETİM' in turu):return "Özel Yurt (ORTAÖĞRETİM)"
elif ("Özel Yurt" in turu) and ('ORTAOKUL'in turu):return "Özel Yurt (ORTAOKUL)"
df_ana["KURUM_TÜRÜ_2"] = df_ana["KURUM_TÜRÜ_1"].apply(kurum_turu)
df_ana["KURUM_TÜRÜ_2"] = df_ana["KURUM-ADI"].apply(kurum_turu)
else:
df_ana["KURUM_TÜRÜ_2"] = df_ana["KURUM_TÜRÜ_1"]
![Ana_Tablo|690x216](upload://ydvXtsC36JtyjBruQ9AKJrNz7CK.png)
Print(df_ana)