Python ile masaüstü yazılımcısı gelecekte iş bulabilir mi?

Arkadaşlar merhaba.

Aklıma takıldı, sormak istedim. Şimdi ben PyQT5 ile masaüstü uygulamaları geliştiriyorum. Ama ileride masaüstü programlarının piyasası ne durumda olur, hiçbir fikrim yok. Python’ın yanında, C# ile de Form Application üzerinden geliştiriyorum. C#'yi okul öğretiyor, Python’ı ise kendim öğreniyorum.

Gelecekte masaüstü yazılımcılığıyla ilgili piyasa ne durumda olur? İş bulunabilir mi? Ve ben iş bulabilir miyim sizce? Her gün kendimi geliştiriyorum, ciddi projeler yazıyorum. GitHub hesabımı olabildiğince bol projeyle doldurmaya çalışıyorum.

Bana tavsiyeleriniz neler olur? Sizce başka, geleceği olan bir alana mı yönelmeliyim? Boşa mı kürek çırpıyorum masaüstü yazılımcılığı ile?

Kısa cevap Hayır.

Bulabilirsin ama şans işi zor bir süreç olur. Son 10 yıldır internet ekositemini web domine ediyor bunun da önde gideni tartışmasız Javascript.

Qt genelde c++ ile kullanılıyor, o da böyle her firmada değil. Küçük bir kullanım alanı var yok demiyorum bu yüzden iş bulma olasılığı biraz daha zor.

Ama web de iş alanı geniş backend olsun frontend olsun bunları öğrenirsen aç kalmazsın. Python kullanan firmalar da var ama onlar da çok değil yani illaki başka birşey öğrenmen lazım.

Javascript bilmezsen muhtemelen aç kalabilirsin.

2 Beğeni

Hocam hani mesela Logo yazılım gibi şirketler böyle programlar yapıyor. Ayrıca bana okulda da masaüstü programı kodlamak öğretiliyor. E ben madem iş bulamayacağım, neden öğretiliyor? Ne önerirsiniz? Tavsiyeleriniz nelerdir hocam?

Ben şöyle bir kafadayım bu arada: Ya bir şirkete girerim, ya da freelancer çalışırım kafasındaydım ama umutlarım boş çıkacak galiba. Ve sanırım boşuna aylarca emek, çaba sarf ettim :smiley: Sonuçta geleceği yok.

Birkaç sorum var o halde:

• Gelecekte mobil programlama sektörü ne durumda olacak? Mobile bir ilgim var.
  • 16 Yaşında bir gence tavsiyeleriniz nelerdir?

İş var, ama herkese yok.

Freelancer olayını ek iş olarak görmek daha iyi olacaktır diye düşünmekteyim.

Hayır :slight_smile:

Şu an bile oldukça iyi durumda, hatta masaüstü programlamadan çok daha popüler diyebilirim.

Öğrenmeye devam etmenizi öneririm.

İş başvurularında şunu göreceksiniz ki sizde aranan kriterlerin listesi epey bir kabarık olacak.
Tüm bu kriterlere uyabilmeniz için de

gibi cümlelerden kaçınmalısınız.

1 Beğeni

Hocam mesela ben kendimi bayağı geliştirsem iş problemi olur mu? Ve sanırım Python ile olacak gibi durmuyor.

“Olmaz” diye garanti veremem fakat “herhangi bir problemle karşılaşma ihtimalini azaltabilirsin” diyebilirim.
İnsanların kendini ne kadar geliştirdiğine bakmadan önce diplomasına ve mezun olduğu üniversiteye bakıyorlar. Günümüzde çok bilgili olup da lise mezunu olduğu için hayalindeki pozisyonlarda çalışamayan pek çok insan var.

Neden olmasın?
İlgi alanın nedir bilmem fakat çoğu mühendislik şirketinde “Python” artık zorunlu bir kriter olarak yer alıyor.

3 Beğeni

Anladım hocam, teşekkürler. Ben hafiften hafiften mobil programlamaya geçeyim. Yine masaüstü programlamaya devam edeceğim :slight_smile:

Diğer hocamın da düşüncelerini merak ediyorum, ona göre kararlar alırım artık.

İyi geceler.

2 Beğeni

Buna katılıyorum

Python kullanılıyor da o kadar yaygın değil. Python böyle işin düştüğünde hızlıca kullanabileceğin birşey. Herkesin de öğrenebileceği birşey. Yapay zeka, görüntü işleme için kullnaılıyorsan onda çok yaygın çünkü basit herkes o yüzden tercih ediyor. Yani böyle çok elini kirletmeden basit bir syntax ile işini görebildiğin bir dil. Ben de python yazıyorum mesela ama işte hiç kullanmadım.

Ben hala Javascript ten yanayım, çünkü çok geniş bir kullanım alanı var, backend de var, front end de var, masaüstü de var, mobil de var. Mobilde de bi Flutter öğrenirdim js dışında o kadar. Ama backend istiyorsan Java da öğrenebilirsin o da çok kullanılıyor.

Lİnkedin den iş ilanlarına da bakabilirsin.

1 Beğeni

Hocam peki bana geleceği olan bir yazılım alanı önerir misiniz? Web dışında… Web’de front-end kısmında birkaç konuyu bir türlü kafam almıyor. Çok denedim.

Backend kısmına kayabilirsin, Java öğrenebilirsin kolay iş bulayım istiyorsan. Gömülü tarafına kayabilirsin, orada iş biraz az oluyor ama herkesin yapabildiği birşey değil biraz fazla emek isteyen bir alan.

1 Beğeni

Hocam kusura bakmayın cahilliğime verin. Ben back-end seven birisiyim. Java ile tam olarak ne yapabilirim? Gömülü tarafı tam olarak nedir? Benim bildiğim gömülü terimi: İşletim sistemi :smiley:

Bu arada, kolay iş bulmak değil de, iş sıkıntısı olmasın yeter :smiley: