Python ile gerçekten her şeyi yapabilmek mümkün mü ?
Proje fikri düşünürken çok sığ düşünüyorum. Bu sanırım python’u sadece “genel” anlamda bilmemden kaynaklı. Python ile ilgili "her şey"den biraz bilgi sahibi olsam belki böyle olmaz. Fakat tam olarak “her şeyi” öğreten derli toplu bir set vb. bir şey bulunmadığı için ve python da geniş bir dil olduğu için hemen her şeyden bilgi sahibi olmak da uzun bir süreç oluyor.
Sürekli python ile her şeyin yapılabileceğini duyuyorum ancak neden bu kadar anlatılmasına rağmen herhangi bir masaüstü uygulaması vb. şeylerin dosya konumunu incelediğimde tek bir py dosyası bulamıyorum ? Bunu merak ediyorum.
-Atıyorum bilgisayarın yerel saatini değiştirecek bir masaüstü uygulaması geliştirmek istiyorum. Python ile yapılır mı ?
-Atıyorum yazbel gibi bir forum sitesi geliştireceğim. Python ile yapılır mı ?
-Atıyorum benim mausem logitect G300s. Bunun da bir yazılımı var. Makro tuşlarına atama yapabileceğim bir yazılım. Python ile aynısı tabii ki olmasa da benzeri yapılır mı ?
-Atıyorum bir keylogger yazmak istiyorum Python ile yapılır mı ?
-Atıyorum yazbel’de yeni açılan ve görmemiş olduğum konuları bana anbean bildirecek bir yapay zeka python ile yapılır mı ?
-Atıyorum eyesaver gibi bir uygulama python ile yapılabilir mi ?
Bana eminim saydıklarım arasında “python ile olur ancak yanında başka yazılım dilleri de gerekir” dediğiniz bir şey olacaktır.
Bahsettiklerimin tıpa tıp aynısı elbette olamaz. Her dilin kendine göre daha iyi olduğu alanlar var.
Tıpa tıp aynıları python ile yapılır mı demiyorum zaten. Benzeri yapılabilir mi ? Ya da bahsettiğim şeylerin görüntüsü hoş olmasa da işlevi aynı olabilir mi ? İşlevi benzer olabilir mi ?
Bunları merak ediyorum.
ihtiyaçtan kaynaklanan bir “proje” düşünün ve bu projenin de saydığım örneklerden biri olması da bir ihtimal.
Yani aslında istenen şeyler de bir proje değil midir ? Dolayısıyla her şey bir proje olmuyor mu ?
…'ı kullanarak
yapmıyor muyuz zaten ?
Söylediklerime göre evet, proje ile python farklı şeyler. Ancak sonuçta proje python’dan oluşuyor.
Yanlış mıyım ?
aslına bakarsan sen python ile herşeyi yapabilirsin mesela bir hile programı fakat python ile sana tavsiye etmezler çünkü python ile hile programı yapmak c#'a göre daha zordur mesela python ile hile programı için 6 satır gerekiyorsa c#da 1 satır gerekir ve işte bu nedenle python ile hile yapmak tavsiye edilmez
Dosyalarını incelendiğim programların içinde py dosyası neden göremediğimi merak ettiğimi söylemiştim.
O halde dediğine bakılırsa şöyle bağdaştırabiliyorum.
“”"
Python a-b-c-d-e-f-g-h işlerini yapabilir.
C# b-f-g işlerini çok çok iyi yapar
C++ c-h işlerini çok çok iyi yapar.
Bu nedenle diğer diller tercih edilir ve py dosyası bulamayız.
İstersek python ile de yapmak mümkündür.
“”"
sonucunu çıkartabiliyorum.
Python ile işletim sistemi yapabilirsiniz ama C ile yapılmış bir sistem kadar iyi olamaz,değil mi?
Yani çoğu şeyi çoğu dille yapabilirsiniz,ancak bazı şeyler başka bir dille yapılırsa projenin özellikleri değişir.Bunu çoğu dili deneyimleyerek öğrenebilirsiniz.
1 - Yerel saati değiştirecek bir uygulamayı çok kolay bir şekilde yazabilirsiniz. (bkz. Change local date and time with python)
2 - Python Django çatısı ile bunu yapabilirsiniz. Django popüler bir çatıdır ve birçok büyük şirket kullanır. (Google, netflix, github vs.). Fakat Django öğrenmek, python öğrenmekten biraz daha zor olabilir bazı kullanıcılar için. Python’un olayı bu. Çalışmak istediğin alan ile ilgili teknolojileri iyi kavraman lazım.
3 - Bunu bilemiyorum.
4 - Keylogger yazabilirsin. Yukarıda internet sitesi geliştirmek için django öğrenmen gerektiğini söylemiştim. Keylogger yazmak için socket modülü ve networking bilgisine ihtiyacın var. Ki bunların python ile alakası yok. Her dilde socket uygulamaları yazabilirsin önemli olan networking mantığını bilmen.
5 - Bu tam olarak bir yapay zeka örneği değil otomasyon demek daha doğru olur. Selenium gibi bir çatı ile bunu da yapabilirsin. Selenium dışında farklı teknolojiler öğrenmen de gerekebilir.
6 - Böyle bir proje için görüntü işleme bilgisi gerekli anladığım kadarıyla ve yine tekrar etmem gerekecek. Bunların direkt olarak python ile bir alakası yok. Görüntü işlemenin matığını bilmen gerekiyor. Bundan sonrası python’daki karşılığını öğrenmek sadece.
Bu maddelerde anlatmak istediğim kısaca şu; python işin mantığını bilene her konuda çözüm sağlıyor. Fakat sen geliştirmek istediğin proje hakkında bilir kişi değilsen zaten yol alamazsın. Python ile işletim sistemi de yazasrsın ancak işletim sistemlerinin nasıl çalıştığını bilmedikten sonra python’un bu potansiyelini kullanamazsın tabiki.
Hiç olmadı python binding var.
Ha şu da var. Competitive Programming için çok kullanılmıyor. Aynı algoritmayı pythonla kodlarken TLE verip cpp ile AC aldığım kodlar da oldu.