Python ile ne yapılmaz?

1 - Yerel saati değiştirecek bir uygulamayı çok kolay bir şekilde yazabilirsiniz. (bkz. Change local date and time with python)

2 - Python Django çatısı ile bunu yapabilirsiniz. Django popüler bir çatıdır ve birçok büyük şirket kullanır. (Google, netflix, github vs.). Fakat Django öğrenmek, python öğrenmekten biraz daha zor olabilir bazı kullanıcılar için. Python’un olayı bu. Çalışmak istediğin alan ile ilgili teknolojileri iyi kavraman lazım.

3 - Bunu bilemiyorum.

4 - Keylogger yazabilirsin. Yukarıda internet sitesi geliştirmek için django öğrenmen gerektiğini söylemiştim. Keylogger yazmak için socket modülü ve networking bilgisine ihtiyacın var. Ki bunların python ile alakası yok. Her dilde socket uygulamaları yazabilirsin önemli olan networking mantığını bilmen.

5 - Bu tam olarak bir yapay zeka örneği değil otomasyon demek daha doğru olur. Selenium gibi bir çatı ile bunu da yapabilirsin. Selenium dışında farklı teknolojiler öğrenmen de gerekebilir.

6 - Böyle bir proje için görüntü işleme bilgisi gerekli anladığım kadarıyla ve yine tekrar etmem gerekecek. Bunların direkt olarak python ile bir alakası yok. Görüntü işlemenin matığını bilmen gerekiyor. Bundan sonrası python’daki karşılığını öğrenmek sadece.

Bu maddelerde anlatmak istediğim kısaca şu; python işin mantığını bilene her konuda çözüm sağlıyor. Fakat sen geliştirmek istediğin proje hakkında bilir kişi değilsen zaten yol alamazsın. Python ile işletim sistemi de yazasrsın ancak işletim sistemlerinin nasıl çalıştığını bilmedikten sonra python’un bu potansiyelini kullanamazsın tabiki.

2 Beğeni