Merhabalar. Aranıza yeni katıldım. Udemy’den yaklaşık 2 haftadır Python dersi alıyorum. Şuan koleksiyon tiplerindeyim, not almayı öğretiyorlar. Ancak #(diyez) işaretini koyup enter’ladıktan sonra not almaya başlamıyor. Eğitmen ne yapıyorsa onu yaptım yine olmadı. Bu sorunun nedenini cevaplayabilir misiniz?
#
ile tekli yorum satırı yapabilirsiniz.
Çoklu yorum satırı istiyorsanız aşağıdaki gibi yapmalısınız.
# Tekli yorum satırı
"""
Çoklu yorum satırı
1. satır
2. satır...
"""
Bende şu 3nokta çıkmıyor onun nedeni nedir? Direkt olarak bir alt satıra geçiyor
Komut satırında iken o 3 nokta çıkıyor. Siz farklı bir IDE kullandığınız için çıkmıyor olabilir.
bende cmd kullanıyorum ama çıkmıyor. Biliyorum biraz acemiyim yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba.
Bunun gerçekten bir sorun olduğunu sanmıyorum.
@egohimself ben denedim alıyor ve ’ # ’ kullanarak yorum satırı oluşturduğunda bende de o … çıkmadı ama yine de yorum olarak algıladı
İlk yorumu yazdıktan sonra CTRL+Enter’a basarsanız 3 nokta çıkar (çıkmadı…)
bi onu denemedim kalan tüm enter fonksiyonlarını denemiştim
çalışmadı ctrl enter
Hay Allah, yapacak bişey yok Ama linux terminalinde denediğimde çalışıyor. Belki sizde de işe yarar dedim
Python’da “not almak” diye bir sey yok—#
karakteri satir sonuna kadar suren bir yorum (comment) belirtiyor.
“Tursu Cesitleri” python kodu olmadigina ve python yorumlayicisi (interpreter) hata vermedigine gore o kisim yorum olarak algilanmis. Yani anormal bir durum yok.
Uc noktanin cikmasi interaktif yorumlayicinin kullanilmasi ile alakali bir detay. Python’un tamamina yakini non-interaktif calistirildigi icin cok kafa yormaya gerek yok. (Yeni ogrenmeye basladigin icin ne kadar onemsiz bir detay oldugunun farkinda olmayabilirsin, o yuzden belirttim/tekrar ettim.) (Buna ragmen arastirmak isteyen birini, vidyo tutoryalini izlemeden ucuncu parti bir kutuphaneyi kullanabilmeye basladigi bir seviyeye geldikten sonra yonlendirebilirim.)
Bu arada yaziyla alakali konusurken goruntu yerine yazi, vidyoyla alakali konusurken de kotu kesilmis ve okunmayan bir ekran goruntusu yerine vidyonun kendisini eklersen cevap alma ihtimalin bir kac katina cikar.
O … bir sürümle beraber kaldırıldı diye biliyorum. Hatta sys modülünde o … yı değiştirebilmamiz için bir değişken bile vardı.(https://python-istihza.yazbel.com/standart_moduller/sys.html#sys-ps2) Bugün değişken de kaldırılmış. Ama ilk sys ile karşılaştığımda kullandığımı hatırlıyorum. Python belgeleri karıştırılarak hangi sürümle kalktığını bulabilirsiniz.
@hasser resimde 3.8.0 yazıyor sürüm için.
Orada komut istemi(cmd) kullanılmış. Şimdi denedim ve komut isteminde sıkıntısız bir şekilde kullanılabiliyor. Hatta sys.ps1
ve sys.ps2
bile çalışıyor. Ancak IDLE için çalışmıyor.
O zaman bu yazdıklarımın tamamı IDLE için geçerli.
Tamam, bu da belgedeki yerleri:
https://docs.python.org/3/library/sys.html#sys.ps1