Selam bir proje yapmak istiyorum. Bu bir site olacak ve vücut kitle endeksini hesaplayacak. Matematik işlemlerini Python ile yapmak istiyorum. Web sitesini nasıl Python ile ilişkilendireceğim. Yani mesela şu tuşa basayım matematik işlemlerini yapsın. Umarım derdimi anlatabilmişimdir
bu arada arkadaşlar küçük bir matematik işlemim var bunu sadece web siteme aktarmak istiyorum.Tuşa basacak ve matematik işlemini yapacak.
Flask ile bu bahsettiğiniz işlemleri kolayca yapabilirsiniz.
Merhabalar,
Cevaptaki gibi Flask kullanılabilir. Fakat tavsiyem şart değilse JavaScript kullanmanız yönünde. Proje çok büyük değil diye düşünüyorum, bu yüzden Python yerine JavaScript kullanmak her yönden tasarruf etmenizi sağlar. Eğer JavaScript üzerinden devam etmek isterseniz, yeni bir konu açın ve beni etiketleyin. Yardımcı olacağım.
Web konusunda bişey anlamadım hocam ben. Dış tasarım için ne öğrenmek gerek, içerisi için ne gerek
Bir insan vücudunu düşün. HTML iskelettir. CSS dış görünüşündür. Javascript ise eylemlerin olarak adlandırılabilir.
PyScript konusunu araştır…
Bunun basit bir cevap verilemeyecek kadar fazla yöntemi var. Python kullanma amacınızı ne mesela? Javascript bilmemek ise Python kullanmak yerine Javascript öğrenmek iyi bir çözüm.
Flask başlangıç için oldukça iyi bir kütüphane.
HTML biliyorsanız bazı kütüphane limitleriyle birlikte PyScript kullanabilirsiniz.
jyserver diye bir kütüphane vardı ama 2 yıldır update almıyor ve bayadır kullanmıyorum.
Brython var birde, bunlara bakabilirsiniz.
Eninde sonunda HTML’e ihtiyaç duyacaksınız, HTML yazmamak için code-first bir kütüphane var mı bilmiyorum. WTForms formlarda baya yardımcı oluyor ama işinizi görür mü bilemiyorum.
+1
Wtforms baya iş görüyor ancak projelerde ilerledikçe javascript kütüphanelerine ihtiyaç duymaya başlıyoruz