Python ile yazdığım programı belirlediğim bilgisayarda çalışacak şekilde nasıl ayarlarım?

Pythonda bir program yazdığımı düşünün ve bunu pyinstaller ile exe çevirdim.Şimdi bu programı bir bilgisayara nasıl bağlaya bilirim.yani bu programı birisi usb ile başka bilgisyara filan atdığında çalışmasın.
Ve bu işlemi bir kaç bilgisayarda yapacak şekilde yapmak istiyorum.Aynı program belirli bilgisayarlarda çalışsın,onun dışındakı bilgisayarlarda çalışmasın.

Bunu “kendi belirlediğim işletim sistemi dışında çalışmasın” olarak anlıyorum.
O halde birkaç yazı bırakayım onlara bakarsınız.

os.name
platform.system

Ya da sorunuza biraz özen verip kolaylığı açısından biraz daha düzgün bir hale getirip işini bilen insanlardan cevap bekleyebilirsiniz.

1 Beğeni

işletim sistemini kast etmiyorum. lisans tarzı bir şey yapmak istiyorum.bir bilgisayara programın çalışa bilmesi için lisans vermek gibi bir şey.

bunu herhangi bir metin belgesi kontrolü ile yapmaz mısınız veya başka bir dosya formatının olup olmadığının kontrolü ile ?

Atıyorum programın çalışması için bi dosyanın olması gerekiyor o dosyada da bla_bal = True yazıyor.
Eğer ilgili bilgisayarda bu adda bir dosya (metin belgesi, .ini artık her neyse) ve içerisinde bla_bla = True
yazıyorsa program çalışsın. Eğer bu dosya yoksa çalışmasın. Yani lisanstan ziyade bilgisayardaki herhangi bir parçanın(sizin oluşturduğunuzun) olup olmadığı kontrol edilsin ?

1 Beğeni

ola bilir.denerim.teşekkürler

1. Registry ye kod ekle. İlk açılışta şifre bir kez girilsin, şifre doğruysa registry ye bir key eklesin. Key okuyabilirse programı çalıştırsın.

winreg — Windows registry access — Python 3.10.2 documentation

1. .ini dosyası kullan.

python - How to read and write INI file with Python3? - Stack Overflow

Bu önerileri daha önce verdim, klişe oldu, bu durumda fantaziye başlayayım.

1. CPU ID leri al. Birden çok ise her birine ayrıca ID kodu karşılaştırması oluştur.
    How to get CPU serial number on Windows using Python? - Stack Overflow

2. Donanımsal bir ID al bilgisayara özgü olsun.

hardware - Get a unique computer ID in Python on windows and linux - Stack Overflow

1. MAC adresini al ve kullan.

python - Getting MAC Address - Stack Overflow

Ne yaparsan yap, ben çalıştırırım ama, sanırım progamı vereceğin kişiler pek yetkin değil. Bu kadarcık bile onları oyalamaya yeter.

5 Beğeni

teşekkürler.bunlar inşallah çok yardımcı olucak