Python ile yazidigim programi root olarak calistirmak

Python ile yazidigim programi terminalda sudo python dosya-ismi.py diyerek root olarak calisdira biliyorum fakat ben tkinter ile gorsel program yapiyorum ve bu programi fare ile cift tiklayarak calistirmak istiyorum fakat boyle oldukda nasil root olarak calisdirmam gerekiyor bilmiyorum mesela normal bir gorsel program root olarak calismasi gerekiyorsa programi acdigim zaman benden gorsel bir ekranda root parolami istiyor bende giriyorum bu sekilde program calisiyor bende boyle bir islem yapmak istiyorum

1 Beğeni

Merhaba,
Fareyi kullanarak çalıştırılan exe programları yapmak için; pyinstaller kullanabilirsiniz.

1 Beğeni

Nasil biraz acarmisiniz ?

Pyinstaller ile sadece windows için değil, linux ve mac için de exeler oluşturulabilir. Windows’da nasıl exe oluşturuluyorsa, Linux’da da benzer şekilde oluşturuluyor:

pyinstaller --parametre dosya.py

soyle soyleyeyim print("Hello world") uyqulamasini yazdim kayd etdim diyelim pyinstaller --onefile dosya-ismi.py diyerekde onu linuxda calisdirla bilir dosya haline getirdim peki bunun root yetgisiyle nasil calisdiracam ?

Root yetkisi derken neyi kastettiğinizi anlayamadım? Çift tıklıyorsunuz ve açılıyor program; uçbirim ile işiniz bitiyor.

python-nmap ile modeme bagli kisileri listeleyecek bir program yaziyorum programi terminaldan root olmadan calisdirdigim zaman modeme bagli kisileri listeliyor fakat makine isimlerini yazmiyor(ayni islem normal linuxda kurulu olan nmap icinde gecerli) fakat sudo python dosya-ismi.py diyerek calisdirdigim zaman(tabiki parolami giriyorum) bagli kisileri isimleriyle birlikde gosteriyor …Simdi ben programi pyinstaller ile derledikden sonra calisdirirsam acaba root yetgisi olarak bilgisayara bagli kisileri gosterirmi isimleriyle bilrikde ?

Uçbirim komutlarını çalıştıran satırlara, sudo parolası da yazılabilir.

nasil onu soylersiniz cok guzel olur

Parolayı ve komutu aşağıdaki kalıba göre yazabilirsiniz:

command = "echo şifre | sudo -S komut"
1 Beğeni

Bu cok guzeldi tesekkurler

Rica ederim, iyi çalışmalar.

Merhaba.

sudo yetkisi ile bir programı çalıştırmak için çalıştırılabilir dosya oluşturmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Şu içerikle bir bash script’i yazmak yeterli olur diye düşünüyorum:

sudo python dosya_adı.py

Tıklama ile açtığınızda kullanıcı arayüzünde şifre sorulması kullandığınız masaüstü ortamı ve gerekli paketlerin kurulu olup olmadığı ile ilgili; o konuda bir şey diyemeyeceğim.

İyi çalışmalar.