Python ile yazılmış bir Nota Kütüphanesi programı için yardım

Öncelikle merhabalar, foruma yeni üye oldum. 2011 senesinde Talha Doğan Güneş’in desteği ile yazılmaya başlanan bir Müzik Nota kütüphanemiz mevcut. Bu programın data veri tabanını ben oluşturuyorum ve halen oluşturulmaktadır. Ancak kodları yazan arkadaşımız İngiltere’de yapay zeka üzerine doktora yapması sebebiyle hiç ilgilenememekte ve sizlerden yardım istemekteyim. Bu program hali hazır şekli ile *.EXE uzantısı çalışmakta ancak Macosx versiyonu Mac kütüphaneleri değiştiği için çalışmamaktadır. 1. isteğim bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı? 2. isteğim tamamen ücretsiz olarak hazırladığım bu programın geliştirilmesinde bana sırt vererek destek olabilecek gönüllü arkadaşım var mıdır?

Programın kaynak kodu aşaüıdaki sitede barınmaktadır…

https://code.google.com/archive/p/scorearchiver/

Saygılarımla
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuvarı
Öğretim Üyesi
Doç. Dr. Emre PINARBAŞI

Merhabalar,

Google Code birkac sene once kapandi, arsiv modunda. Kodun son haline erisim var fakat SVN sunucusuna ve oradaki 50 commit’lik gecmisine erisim yok. Uzerine gelistirilme yapilacaksa oncelikle bu gecmisin cikartilip cikartilamayacagina bakmak gerekiyor.

Kodun lisansi GPLv3, guzel, orada sorun yok.

Datanin, Muzik Nota kutuphanesinin lisansi var midir? Yoksa ona da bir ozgur lisans bulmak gerekir.

Bunlari yaptiktan sonra kod (ve data) GitHub gibi cagdas bir isbirligi platformunda herkesin destegine acik hale getirilebilir.

(Ben, sahsen. programin neye benzedigini merak ettigim icin guncel bir Linux surumunde kullanilabilir hale getirmeyi denerim.)

2 Beğeni

Bi de aslinda amac tek bir dize/makam/form/etc. tablosu tutmak ise tablo kolaboratif bi platforma veya hazir arayuzu olan bir veritabani formatina donusturulup kod sadece analiz aletleri gerektiginde yazilabilir.

Data ve kütüphanenin lisansi yok, halihazırda ben yazıyorum. Ben işin içini dolduran tarafıyım. Elimde yazan arkadaşımın yönlendirmesi sonucu sadece bu site var malesef. Mac kütüphaneleri 2008 yılı sürüm olması sebebiyle Mac ortamında çalışmıyor ancak indows ortamında halen çalışmakta.

git, Python 3 ve Qt5’e port ettim, destek olmak isteyenlere onayak olacagini dusunerek.

Tam anlamıyla çalıştırılabilir bir hale getirdiniz mi? Çeşitli yerlerde ScoreArchiver.py:170: SyntaxWarning: "is" with a literal. Did you mean "=="? if error_no is 2: gibi bir hata aldım. is yerine == yazarak bu hataları giderdim. Şuan çalıştırdığım zaman karşıma bir dosya seçme ekranı geliyor. Sonra da kapanıyor. Qt hakkında pek bir bilgim yok. Atladığım bir yer mi var?

Kendi makinemde (Ubuntu, Python 3.7, virtualenv) calisiyor, evet.

O warning’ler bir IDE’nin statik kod analiz tool’undan geliyor gibi gozukuyor, kodda yok. (pylint’le bakacaktim aslinda, araya is girdi.) Hata degiller.

Dosya secme ekrani download linki google code’da olan sqlite3 db dosyasinin directory’sini istiyor. Bi sekilde projenin icine katmak lazim, hmm, GitHub’da binary artifact koyacak yer var mi acaba…

Database i indirip tanıttım. Şuan uzunca bir listenin olduğu bir ekran görebiliyorum. Herhangi birini seçerek Score dediğim zaman Data is missing hatası veriyor. Bu normal mi?

Sadece Google Code’daki proje linkinin verilmesi ve dosyanın indirilmesinin istenmesi bile yeterli olabilir. İlk çalıştırmada bir fikir verir en azından.

Bilmiyorum, ben de o bolume kadar geldim :slight_smile:

Dogru.

PR atmak veya fork’lamak isteyen olursa lutfen buyursun bu arada.

Ben kodla ilgili merakimi giderdim. Bugun cozum olarak istense cloud storage’da duran bir ODS (“Excel”) dosyasi tavsiye ederim herhalde. Veya bir SQLite grafik arayuzu ararim.