Python İngilizcesiz Öğrenilir mi ?

Selamun Aleyküm
Ben ingilizce bilmiyorum ama ileride çok çok büyük sıkıntılar çıkar mı bu yüzden ? Yani muhakkak tüm diller ingilizce üzerinden çalıştığı için bilmek gerekir ama integer string gibi şeyleri bilsek çok lazım olur mu ?

Birde Fırat Özgül Hocamın kitabına yeni başladım ama çok güzel anlatmış kolay bir şekilde öğreniyorum. Allah razı olsun…
Ama hep böyle komut satırında mı takılacağız ? Ben lise de web tasarım okudum birazcık aşinalığım var o yüzden garip geldi. C# göstermişlerdi şahsen kendilerini hiç sevmem (: ama görsel arayüzü olduğu için insanın biraz içi ferahlıyordu. Kanımca zaten hep komut satırında gitmez zira program yazıyorsunuz o kadar elbet tasarımı da bir yerde yapıyorsunuzdur ama nerede yapıyorsunuz ?

Son olarak da bu modüllerden falan bahsediliyor nedir bu kütüphane gibi bir şey mi ?

Son dedim ama bir soru daha sorayım (: Bu Hocamın kitabını bitirince hangi seviyede oluruz ? Bu hızla gidersem bir ayda biter gibi gözüküyor ama ileride baya yavaşlarım sanırım. Ama kitap bitince kendim destek almadan istediğim programları yazabilir miyim ? Şu an aklımda yazmak istediğim bir program yok ama mesela atıyorum google da sıra bulucu yapabilir miyim ? Anahtar kelime ve site adresimi girip sitemin kaçıncı sırada olduğunu bulabilecek kadar bilgi sahibi olur muyum ?

Gerçi modül sanırım kütüphane demekti ya da bilmiyorum cahilim işte (: Bir ara visual basic 6 ile ilgileniyordum orada da modül vardı ama çocuktum o zaman tabii pek hatırlamıyorum nasıl bir şey olduğunu…
Evet visual basic demişken işte python da hem tasarlayıp hem kodlayacağımız ikisi bir arada bir yer yok mu ? Böyle daha açıklayıcı oldu sanırım…

pycharm öneririm kullannım için

1 Beğeni

Merhaba.

Siz bu sorularınızı sonraya saklayın bence. Henüz işin çok başındasınız, gerekli bilgileri öğrenmeden büyük işler yapmak istiyorsunuz. Ancak bu sizin için hüsranla sonuçlanabilir. Başladığınız kitabı bitirin, sonrasında sorularınızın büyük kısmı zaten cevaplanmış olacak. Cevaplanmamış sorularınız içinse biz buradayız. :slight_smile:

İyi çalışmalar.

2 Beğeni

Dün heyecandan ne yapacağımı bilemedim. (: Tamam o zaman kitaba devam edeyim ara ara uğrarım buraya… (:

1 Beğeni

Merak etmeyin hep komut satırında gitmeyecek…
İsmail arılık hocamın dediği gibi kitabı okuyun sorularınız yanıtlanmış olacak :slight_smile:

2 Beğeni

Haklısınız çok aceleci davranıyorum ama böyle cevaplar da beni iyice meraklandırıyor. Ağzıma balı sürün ki bendeki öğrenme şevki hiç eksilmesin (:
Şuanlık tek sorum kitap bitince hangi seviyede olacağım yönünde…
Neyse ben kitaba devam edeyim… (:

Kitabı bitirdiğinizde basit projeler geliştirebilecek ve daha özel alanlardaki belgeleri anlayabilecek kapasitede olacaksınız. Tabii karışık projeler için daha yolunuz olacak.

İyi çalışmalar.