merhabalar,
colab üzeridne yolov8 modeli eğittim. modeli pycharm üzerinde .pt uzantılı dosyası ile, ltralytics kütüphanesi ile kullanıyorum. modelim pycharm üzerinde ve aynı kodlar ile visual studio code üzerinde çalışıyor. python sürümüm 3.9.0 olarak kullanıyorum. pyinstaller ile yaptığım python projesini exe halien cevirmek istediğimde bir kaç warning atıyyor fakat çeviriyor. exe doyasını acıtığıdma ise acılıp hata verip direk kapanıyor. hatanın görüntüsünü paylaşacağım. bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
Çıktıdan C:\Users\volka\...\ultralytics\cfg\
dizininde default.yaml
isimli bir dosyanın okunmaya çalışıldığını ama dosya o dizinde olmadığı için FileNotFoundError
hatası yükseltildiğini anladım.
bu dosyayı yani .yaml nasıl elde edeceğim bu sorunu nasıl çözerim
PyInstaller dosyayı derleme sürecine dahil etmemiş gibi görünüyor. Ben olsaydım default.yaml
sistemde hangi dizinde yer alıyor bunu araştırırdım önce. Ondan sonra bu dosyayı, dosyanın okunmaya çalışıldığı dizine kopyalardım. Şayet böyle bir dizin yoksa da, bu dizini oluşturur, sonra dosyayı o dizine taşırdım. Ardından programı bir daha çalıştırır, aynı hatanın oluşup oluşmadığına bakardım.
PyInstaller, bazı 3. parti kütüphanelerin ihtiyaç duyduğu dosyaları derleme sürecine dahil etmiyor. PyInstaller’ın projeniz adına ürettiği ve derleme sürecinde kullandığı .spec
izleyici dosyasında kullandığınız kütüphaneyi, yani ltralytics
kütüphanesini açıkça tanıtmak da gerekiyor olabilir.
yaml dosyasının nerede olduğunu bulduktan sonra .spec
dosyasında şöyle bir değişiklik yapabilirsiniz:
.spec
a = Analysis(
...
datas=[
('C:\\Users...\default.yaml', 'ltralytics')
],
hiddenimports=[
'ltralytics'
],
...
)
spec dosyasıyla alakalı olarak şu başlığı da inceleyebilirsiniz.
https://pyinstaller.org/en/stable/spec-files.html#adding-data-files