Python kodu virüs olarak algılanıyor

Merhaba değerli yazbel forum üyeleri,

tkinter ile arayüz geliştirdiğim bir masaüstü program kodladım, program içeriği şu şekilde;
a.txt içerisindeki veriyi okuyup requests ile istek atıyor, gelen veriyi b.txt içerisine yazdırıyor.
bir sonraki aşamada b.txt içerisindeki veriyi okuyup c.txt içerisine yazdırıyor.

py_to_auto_exe ile exe dönüştürme işlemi yaptım fakat dosyayı bir yere yükleyip indirdiğimde virüs olarak algılıyor bu sorunu nasıl çözebilirim ?

uygulamanın lisanslı olması gerekiyor. yani güvenilir olması gerekiyo. olmadığı içinde tarayıcı bunu zararlı olarak algılıyor. exe dosyasını sıkıştırıp yükle o zaman sorun olmaz.

Merhaba hocam lisans’tan kastınız uygulamaya setup kurmak mı ?

kaynak kod olarak lisansın nasıl yapıldığını bilmiyorum. örnek vereyim. android studio dan çıktı aldığımızda çıktıyı kendi imzası ile lisanslıyo. veya flutter ile çıktı aldığımızda da aynı olay oluyo. yani kaynak kodunda artık ne yapıyolarsa, anti virüsler diyo ki hee bunu android strudio tarafından yapılmış güvenli diyo gibi.

anti virüs atlatma olayının bir çok terimi var ama exe fud gibi google da aratırsan. exe nin veya resim dosyasının vs vs nasıl anti virüslere yakalanmadığını öğreneblirsin. veya hash değerini değiştirerek de olabilir. yada bunu otomatik yapan yazılımlar var. windows ta nasıl yapılıyo bilmiyorum. linux için bir çok yazılım var ama bu bi ara işe yarıyodu şuan bilmiyorum denenebilir.

hocam vakit ayırıp fikirlerini ilettiğin için teşekkür ederim inceleyeceğim fakat genel olarak windows için çözüm bulmam gerekiyor.

bunlar zaten windows için :smiley: hiç kimse durduk yere linux için zararlı yapmaya uğraşmaz.

“windows ta nasıl yapılıyo bilmiyorum” dediğiniz için sanırım yanlış anladım biraz yorgunum dinleneyim sahurda kafa yorarım tekrar teşekkür ederim.

Pyinstaller aracı virüs olarak algılanıyor. Kaynak kodun önemi olmuyor burada. Pyinstaller’ın alternatiflerini deneyebilirsiniz (gene çok bir şey değişeceğini sanmam) yahut pyinstaller’ı önceden derlenmiş halini kullanmayıp kendiniz kendi bilgisayarınızda derleyebilirsiniz (açıkçası bana etkisi olmadı ancak gene de söyleyeyim.). Ya da en son çare olarak (bu raddeye geleceğinizi sanmam) @BandoLero’nun dediği gibi executable dosyayı kod imza sertifikası ile imzalayabilirsiniz. Tabi doğrulanmış kod imza sertifikası almak gerekiyor ve bu da kolay bir iş değil, yoksa self signed olursa bu imzanın hiçbir etkisi olmayacaktır.

Yanıt için teşekkür ederim söylediklerinizi inceleyeceğim.