Python Kodunu Serverda Çalıştırma

Merhaba, parametre olarak fotoğraf alması gereken Python kodunu uzak bir sunucuda nasıl çalıştırabilirim acaba?
Örnek olarak

def grey(image):  # fonksiyon parametre olarak resim degiskenini alir
    # normalde local pc de bulununca resmin yolu verilir
    img = cv2.imread(image)  # resim fonksiyon ile okunur
    img_grey = cv2.cvtcolor(img, cv2.BGR2Gray)   # goruntu isleme kutuphanesi yardimi ile resim gri yapılır
    return img_grey  # geriye resim donderilir
    # geriye resim de donmek zorunda degildir geriye resmin matris degerlerini hatta islem basarili textinin bile gonderilmesi yeterli

Bir mobil uygulamamız var diyelim ve bu istenen fotografı griye cevir butonuna basinca fotografı yukarıdaki python fonksiyonunda gecirmesi gerekiyor.
Flask ile basit bir api yapıp kendi bilgisayarımı sunucu olarak kullanarak calismasini sagladım ancak bu cozumden daha iyi bir cozumun oldugunu dusunuyorum.
Ps. kodda hata olabilir uzun zamandır bakmıyorum goruntu islemeye, kodun amaci ornek sadece.
Teşekkür ederim.

Muhtemelen yapılabilecek en iyi yol bir api ile verileri göndermek olucaktır(yani sizin önceden yaptığınız yol).

Daha iyi bir çözüm olarak mobil uygulamada yapabiliyorsanız o işlemi server’a gerek duymadan yapabilirsiniz.

Daha iyi cozum flask ile basit bir API yapip baskasinin bilgisayarini sunucu olarak kullanmak :slight_smile:

Yerelde nasil calisiyor bilmiyorum ama sunucuda bir WSGI sunucusu arkasinda calismasi gerekecek. Opsiyonel olarak o da bir HTTP sunucusu arkasina alinabilir.

https://flask.palletsprojects.com/en/2.2.x/deploying/

2 Beğeni

Teşekkür ederim. Sunucular ve Api üzerine çok bilgim yok.

Bu kısım üzerine yoğunlaşmam çok zamanımı alır mı acaba? Dönem sonuna projeyi yetiştirmem gerekiyor. Ortalama 2-3 ayım var.

Bilmiyorum, benim 1-2 saatimi almisti.

Bir de araştırmalarım sonucu Flask ile oluşturulmuş Api ngrok sitesi aracılığıyla ek bir işlem yapmadan çalıştırılıyordu. Ancak ücretsiz sürümde 8 saatlik kullanım veriyordu. Acaba bu tür siteler aracılığı ile kodumuzu çalıştırmak istersek parametre gönderimi kısmında sıkıntı yaşar mıyız? Son olarak bu tür siteler ile bahsettiğiniz WSGI sunucu yapısı arasındaki fark nedir acaba?
Ps. Biraz hazır bilgi sorulmuş gibi görünüyor ancak sürekli araştırma yapıyorum ve bu konular hakkında çok bilgili olmadığım için soyutta bilgi zihinde tam oturmuyor. Kusura bakmayın.

Teşekkür ederim ben de deneyecem.