Python kodunu veya dosyasını C# Buton olayına veya label'a entegre etme

Merhaba python ile yazılmış bir script var. Script süper ligin haftalık geçmiş maçlarını , puan durumunu vb. Requests , Beutiful Soup kullanarak çekiyorum. TKinter ile yapabilirim ama uğraştırabilir diye düşünüyorum bu yüzden C# ile arayüz işini daha kolay halledebilirim diye düşünüyorum. Kendimce bir çalışma yapıyorum.

Python dosyasını C# ’ a entegre edebilir miyim ? pythonda fonksiyon oluştursam c# ta buttonun olayına atasam gibi örnek verebilirim. Ya da labele puan durumunu filan yazdırsam veya Form yüklendiğinde verileri getirsem gibi örnek verebilirim. Bu manâ da entegre etme.

Teşekkürler.

Sorunu Yanlış mı anladım bilmiyorum fakat şöyle bir çözüm aklıma geldi.
c# da mesela butona basıldıgında python fonksiyonunu direk c# içerisine çağırmak yerine (ki böyle birşey yapılıyormu bilmiyorum ) direkt python scriptini çalıştır atıyorum pythonuygulama.py dosyasını çalıştıracak komutları button click eventine yazsan işini görmezmi ?

bu seferde direkt konsolı açacak ben c# içi işlem yapacağım.

Integrating python code with Visual Studio c# - Stack Overflow

Şöyle bir yol var.

Python scriptlerini bir dosyaya yazıp, argüman girişi alıp dönüşlerini toplayabilirsin. Bunu da C# ta görselleştirebilirsin.

Yani event olarak bağlamak zor, ama c# button yada diğer arayüz eventlerine script çağırarak etrafından dolaşabilirsin belki.

Iron python ı da incelemek isteyebilirsin.

Karar senin ama ben python kullanırsam, python gui kütüphanelerinden birini tercih ederdim.

1 Beğeni