Python kurs önerisi

Python’a başlamayı düşünüyorum. C programlama bilgim var. Kapsamlı bir kurs önerebilir misiniz?

Mustafa Murat Coşkun Udemy de eğitimi var 299-350 tl arası olması lazm ındırım oldugunda 40-50 tl gibi seviyelere geliyor o zaman alırısn

Ben de programlamaya ilk başladığımda işe Python ile girişmeye karar verdim ve bu kursu satın aldım. Kursu Django kısmına kadar izledim ve bıraktım. Sonunda hiçbir şey bilmiyordum, hiçbir şey geliştiremiyordum. Bir şeyleri anlamak için çok uğraştım ancak Mustafa Murat Coşkun ezbere anlatan, neyin ne olduğunu açıklamayan bir eğitmen olduğu için boşa çaba sarf ettim. Kurs yeni başlayanlara göre çok kötü ancak bir başka programlama dili öğrenildikten sonra Python öğrenme amaçlı bu kursa geliniyorsa kurs kaliteli olabilir belki. Yani biraz bilgisi olanlara hitap ediyor.
Ben bu kurstan sonra YazBel’in Python dokümantasyonunu takip ettim ve kısa sürede tüm soru işaretlerimi giderdim, programlamanın da aslen daha kolay bir şey olduğunu fark ettim.
Konu sahibinin C bilgisi olduğu için bu kurstan faydalanabileceğini düşünüyorum ama yine de bu gönderiyi yeni başlayan birilerine fikir verebileceğimi düşündüğüm için yazmak istedim.

2 Beğeni

1’den fazla konuda eğitim verdiği için btkakademi’ye bir göz atabilirsiniz diye düşündüm.

2 Beğeni

Programlamaya gireceklere altin tavsiye, ingilizce ogrenin.

2 Beğeni

uzakta aramaya gerek yok python in sitesinde adamalar zaten listelemis
https://wiki.python.org/moin/BeginnersGuide
alltaki tutoriali okumak yeterli baslangic icin
https://docs.python.org/3/tutorial/index.html

1 Beğeni

Sadık Turanın eğitimi çok kapsamlı görünüyor ona bakacağım. Teşekkür ederim.

1 Beğeni

O işi de hallediyorum bir yandan teşekkür ederim.

Kurs pek de olumlu yorum almamış. O yüzden bunu almayı düşünmüyorum. Teşekkür ederim.

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Nedense bu aklıma gelmemişti.

C biliyosan Pythonda anlatılan çoğu konuyu hızlıca öğreneceksin. Ben de C bilerek pythona başlayan biriyim. Fazladan karşına OOP vs. çıkacak ki çok zor değil. Sadık Turanın eğitimini ben de bitirdim. Btk Akademi üzerinden bitirmiştim ve udemydeki kursu ile aynı sanırım. Ücretsiz şekilde Btk Akademiden yararlanabilirsin. Kursa gelirsek Sadık hoca iyi bir eğitmen olabildiği kadar kolay şekilde sana anlatmaya çalışıyor. Ancak kursun ortalarında Yazbelin Python Dokumatasyonunun python öğrenmek için daha etkili olduğunu farkettim. Hem yazbelin dokumantasyonu hem de kurs ile paralel gitmeni tavsiye ederim. Kursun kapsamına gelecek olursak, evet doğru kurs kapsamlı ancak gereksiz derecede kapsamlı. Eğer web programlama düşünmüyorsan boşuna saatler kaybedeceksin elbette sana yararı olacak orası ayrı. Ancak kurs sadece web programlamaya dayalı olmadığı için bazı bilgiler es geçilebiliyor. Bana kalırsa yazbelin dokümantasyonu ile kursun belirli bölümüne kadar geldikten sonra kişisel olarak bir alan seçmen ve onun üzerine yoğunlaşman. Ben alan seçmek için kursu bitirdim ve anlattığı alanlardan hiçbiri ile devam etmemeye karar verdim. Elbette yararı oldu ancak daha sonra seçtiğim alan üzerine yoğunlaşsaydım şu anda daha iyi bir seviyede olurdum. Şimdiden başarılar.

2 Beğeni

Yorumun için teşekkür ederim. İlgilendiğim alan siber güvenlik. Web konusunda bir geçmişim var. Hatta Udemy üzerinden Sadık Turan’ ın eğitimini de almıştım. html, css ve saf javascript bitti. Başta güzel gidiyordu ama benim ilgilendiğim alan olmadığını fark ettim. Bu yorumu görmem çok iyi oldu, çünkü web geliştirmeyle uğraşmak istemiyorum. Şu dönemde herkes web geliştirmeyle kafayı bozmuş durumda ama ben bir türlü ısınamadım. Öyle bakmak için Atıl Samancıoğlu’ nun Python ile siber güvenlik dersini aldım. Güzel gidiyor gibi.(Kursun çocuk kaynadığını saymassam). Python inanılmaz derecede kolay geldi. Tabii gerçeği zaman gösterecek. YazBel dokümanını gördüm ama biraz okuyunca her şeyi inanılmaz temelden aldığını fark ettim ve sıkıldım. Dediğim gibi benim ilgilendiğim alan biraz farklı. Botlar yazmak istiyorum, kendi araçlarımı geliştirmek istiyorum. C öğrenmemin bir sebebi her ne kadar yazılım temeli atmak olsa da asıl sebebi aslında donanım hack öğrenmek istiyor olmam. Bad USB, jammer, kart kopyalıyıcı gibi cihazlar da yapmak istiyorum. Yani bu işte tam kapsamlı olmak istiyorum anlayacağın. Bakalım çıktım bir yola, umarım doğru yoldan gidip zaman kaybetmiyorumdur. Bu arada web ile zaman kaybettiğini söylemişsin, merak ettim. Senin alanın nedir?

Yapay zeka, makine öğrenimi, görüntü işleme üzerine ilerliyorum. Tabi üni zorladıkça ilerleyiş hızı da azalıyor.

1 Beğeni