Python kütüphaneleri aktif olmuyor

Baya araştırdım ama bir şey bulamadım. Numpy, Pandas, Matplotlib kütüphanelerini pip install ediyorum ama import numpy as np yazınca hata veriyor. No module named numpy diyor. Nerede hata yapıyor olabilirim? (VSCode de)

Hangi python sürümünü kullanıyorsunuz?

Bilgisayarda birden fazla python sürümü kuruluysa kütüphanenin kurulu olduğu sürümde çalıştırın kodu.

3.10.4 sürümü şimdi 3.10.6 çıkmış acaba ondan mı

Bir de Pycharm var ondan olabilir mi? Pycharm anaconda ya bağlı çalıştığı için kendi kendine güncellenmez mi? VScode ve Pycharm ı nasıl güncellerim acaba? Tam olarak ne yapmalıyım? Ben özelikle VScode de çalıştırmak istiyorum çünkü copilot kullanıyorum.

Büyük ihtimal bilgisyarınızda birden çok python sürümü var.

Bilgisyarın envoriment kısımında tüm sürümlerin path’ı bulunur. Siz cmd üzerinden pip install yaptığınızda şu kısımda en üstte olan python sürümüne indiriliyor. Şuradan kodunuzda kullandığınız python sürümünü en üstte alın, yeniden pip’le indirmeyi deneyin.

1 Beğeni

VScode ve Pycharm nasıl güncelleniyor bilmiyorum ama VScode ile aynı firma tarafından yapılan visual studio yu kullanıyorum ve güncelleme geldiğinde program açılınca sağ altta güncelleme olduğunu belirtiyor yani VScode da da öyle olabilir. Birde Pycharm ın anaconda ya bağlı çalışması onun otomatik güncelleneceği anlamına gelmez. İsterseniz anaconda nın ne olduğuna bakabilirsiniz. Ayrıca çoğu kütüphane 3.x sürümlerine uygun yani ister 3.10.4 kullanın ister 3.10.6 ister 3.9.6 (benim de kullandığım sürüm ve hiç sorun çıkardığını görmedim) ister 3.7 v.b hiç farketmez çoğu kütüphane çoğu sürümü destekliyor.

En üstte olan python sürümüne indirildiğini bende bilmiyordum, teşekkürler.

1 Beğeni

3.7.0 sürümünü kullanırsan sorun çözülür. 3.5.0 da öyle

1 Beğeni

Öncelikle CMD açıp python --version yazıp sistemde yüklü python versiyonlarını kontrol et. daha sonra VSCode kullanıyorsan bir .py uzantılı dosya açıp vscode’un sağ altında Python yazısının yanındaki versiyonun üzerine tıkla. üstte bir liste açılacak oradan aktif olmayan versiyonu seç. muhtemelen bilgisayarında birden fazla python versiyonu var ve yüklediğin paketler diğer versiyonlardan birine yükleniyor (büyük ihtimalle en güncel olana).

aradığım cevap buydu teşekkür ederim.

1 Beğeni

daha önceden sürüm güncel olmadığı için yani vscode de sağ altta ki sürüm uzantısında farklı bir sürüm seçince her kodda hata veriyordu. O yüzden en son sürümü güncellettim. şimdi de en az 3.8 var. Onu deniyeceğim. Ama fark ettim de sürümlerin hepsinde benim önceden açtığım projelerin isimleri var o niye acaba?

Bunu anlamadım. ekran fotoğrafı atarak gösterir misin?

Sorunumu hallettim. Eski sürüme alınca halloldu

1 Beğeni