Python öğrenmek ne kadar zamanımı alır?

Temelleri biliyorum.Diziler,listeler,if,else ve daha 1 2 şeyi tam biliyorum.Bundan sonra günde 2 saat çalışırsam ne zamana biter aceba.

Türkçe öğrenmeniz ne kadar sürdü? Hala bir şeyler öğreniyor musunuz? Örneğin kitap okuyor musunuz? Programlama dili de Türkçe gibi bir dildir de ondan soruyorum, sorulara cevap beklediğimden değil. Sadece biraz düşünmek ve düşündürmek amacım.

Senelerdir Python öğreniyorum. bu forumda Python’ı benden önce öğrenmeye başlamış insanlar var. Onların görüşlerini de almak isteyebilirsiniz.

Ayrıca dilin kendisi de, o dili konuşabilen insanlar sayesinde evrimleşiyor.

Dolayısıyla dil öğrenmek, biten bir şey değildir diye düşünüyorum. Yanılıyorsam düzeltin lütfen.

Şimdi hepimiz Türkçe bildiğimizi iddia ediyoruz, ama kendimizi ifade etmeye çalıştığımızda, veya dili ağır olan bir kitabı okumaya çalıştığımızda, bildiğimizi sandığımız Türkçe de yetersiz kalabiliyor.

Not: Şayet üslubumu ukalaca bulduysanız, affedin lütfen, amacım ukalalık yapmak değildi.

6 Beğeni

Temeli öğrendiysen bundan sonra öyle ders çalışır gibi çalıp birsürü bilgi öğrenmeniz bence sizin için kalıcı olmuycaktır.Pythonu öğrenmeye ne için başladıysanız o projenizi yapmaya başlayın bu süreçte pythonu öğrenmeyi öğrenmiş olucaksınız.İhtiyacınız olduğunda bilmediğiniz bir konuyu bile rahatça araştırıp öğrenebilirseniz ozaman kısman bitmiş diyebiliriz .Bunun içinde bir süre vermek doğru olmaz sanırım .

1 Beğeni

Benim bir laforizmam var:
Bir şeyi öğrenmenin en iyi yolu, onu öğrenmektir.

2 Beğeni

Estağfurullah,ukalalık söz konusu değildir efendim.Yani dili normal seviyede,istediğim projeyi yapabilecek seviyede öğrenmeyi kast etmiştim,tam öğrenilemez.Teşekkürler bu arada.

1 Beğeni

Ukalâca bir vaziyet varsa aşikâr olan,
Ancak mütevaziliğini sengdilane kullanman olabilir cancağızım.(bak beni bile kibarlaştırıyorsun)

4 Beğeni