JupyterLab’da alışıyorum ve pd.read_csv yaptığım zaman konu başlığında ki hatayı alıyorum
`
FileNotFoundError: [Errno 2] File Desktop/varıogram/ZnNew.csv does not exist: ‘Desktop/varıogram/ZnNew.csv’
`
JupyterLab’da alışıyorum ve pd.read_csv yaptığım zaman konu başlığında ki hatayı alıyorum
`
FileNotFoundError: [Errno 2] File Desktop/varıogram/ZnNew.csv does not exist: ‘Desktop/varıogram/ZnNew.csv’
`
Kodları ve dosyanın tam yolunu görebilir miyiz? Dosya yoluna yazdığınız ters slash işaretinin ve önüne gelen karakterin kaçış dizisi olarak algılandığını tahmin ediyorum.
`
vrData=pd.read_csv(‘Desktop/varıogram/ZnNew.csv’)
`
Hangi dizinde çalıştırıyorsunuz programı?
Ayrıca kodlarınızı kod görünümünde paylaşmanızı tavsiye ederim.
```
kodlar bu araya yazılacak
```
hangi dizinde derken neyi kast ediyorsunuz ?
Python scriptinizi hangi dizinde çalıştırıyorsunuz, python scriptiniz hangi dizinde yer alıyor?
Bu resim hangi dizinde olduğunuza yönelik bir bilgi vermiyor.
üzgünüm dizinden kastınızı anlamadım dosyanın nerede olduğuyla ilgili bir bilgi mi istiyorsunuz
Evet, bu python dosyasının nerede olduğunu (=hangi dizinde olduğunu) öğrenmek istiyorum.
Preboot ▸ Kullanıcılar ▸ user1 ▸ Masaüstü ▸ varıogram
file path bu şekilde
Yani python dosyası ile ZnNew.csv
dosyası aynı dizinde ise, dosyayı aşağıdaki gibi yazdığınızda sorun oluşmaması lazım.
vrData = pd.read_csv("ZnNew.csv")
şuan sadece söylediğiniz kodu yazdım ve çalıştı 1 saattir bunu düşünüyorum yolu mu yanlış yaptım diye çözümü çok basitmiş teşekkür ederim :)
Rica ederim, kolay gelsin. Aynı dizindeki dosyalar için adresi uzun uzun yazmanıza gerek yok. Ayrıca, adresiniz "\net\Utilities\"
gibi ters slash içeriyorsa, "\n"
ve "\U"
gibi bazı karakterler kaçış dizisi olarak algılanır. Python’ın bunları kaçış dizisi olarak algılamaması için şöyle yapabilirsiniz:
adres = r"\net\Utilities"
veya "\"
işareti yerine "/"
işaretini kullanabilirsiniz.
Veya kaçış dizesini iptal etmek için önüne bir tane daha ters slash getirebilir. “\” gibisinden