Python pdf e-book

Merhabalar ben kaynak için istihza.com adresini kullanıyordum ve açıkçası gayet sade bir siteydi hoşuma giden nokta buydu şimdi sorum şu şekilde bir pdf kitabı kullanıyordum ve bilgisayarıma format atmam gerekmişti ve şuan o pdf dökümanını bulamadım yardımcı olabilir misiniz?

pdf dosyası yanılmıyorsam belgeler.istihza tarzında bir adresten almıştım

1 Beğeni

Demek istediğin bu herhalde ?
https://belgeler.yazbel.com/python-istihza/

2 Beğeni

Indirmek istiyorsan belgeler.istihza linki haliyle silinmis oldugu icin oradan indiremezsin. Bu siteye de eklenir mi dosya olarak bilmem ama indirmek istersen benim drive imdan indirebilirsin. Her ihtimale karsi kaydetmistim:
https://drive.google.com/open?id=0B2caa1PPqDe8NHRBMTlRMGVKS0E

3 Beğeni

Yardım için teşekkürler,iyi forumlar

Merhaba.

Siteye PDF’i ekledim: https://belgeler.yazbel.com/python-istihza.pdf
En kısa zamanda belgeler içinde de bağlantı sağlayacağım.

İyi çalışmalar.

4 Beğeni

Merhabalar! Kitabı indirdik. 11 yaşındaki yeğenimle birlikte öğreniyoruz. Kitabı bitirdiğimizde tüm konuları öğrenmiş olacak mıyız? Sonradan kitaba bölümler eklenecek mi? Tek korkum, eğer kitap yarım kalırsa yeğenimin bunu öğrenirken şevkinin kırılması. Cevabınıza şimdiden teşekkürler

Kitap size python ve programlamanın tüm temellerini öğretecek ancak kitap bittikten sonra bir çok ihtiyacınızı karşılamak için modülleri öğrenmek zorunda kalacaksınız. Fakat kitapta anlatılan modüllerin sayısı iki elin parmaklarını geçmiyor.

1 Beğeni

Bir haftalık eğitimle python sertifikası veren bilgisayar kursları var. O zaman anladığım kadarıyla onlar da sadece temel eğitim verip bırakıyorlar. Modüller konusu, birçok modül varsa bir haftada bitmez tahminimce, doğru mu?

Doğru.

Hali hazırda binlerce modül var ve bu modüller belli özel işlemler yapmak için tasarlanmış kod yığınlarından oluşuyor. Modül, kısaca, bir çalışmaya dışarıdan dahil edilebilen başka bir çalışmadır. Yani yazdığınız bir programın bir parçasını başka bir programın içinde kullanırsanız, o çalışmanız modül olmuş olur. Bunu yapmaktaki amaç, aynı işlemi yapmak için tekrar tekrar aynı kodları yazmak yerine, ihtiyaç duyulduğunda programın fonksiyonlarını çağırarak zamandan ve kodlardan tasarruf etmektir.

Binlerce modülün ne olduğunu, ne işe yaradıklarını öğrenmek gerekmiyor. Şayet sadece meraktan öğrenmek istiyorsanız başka. Önemli olan amacınıza hizmet edecek, sizi ilgilendiren modüllerin hangileri olduğunu ve nasıl kullanıldıklarını öğrenmek. Diğerlerini öğrenmeseniz de olur.

Bir de öğrendiğiniz parçaları bir araya getirip istediğiniz şekilde çalışan bir programın nasıl oluşturulacağı eğitim kitaplarında veya online eğitim kurslarında öğretilemez, çünkü kitabı yazan ve eğitimi veren kişi veya kişiler sizin bu bilgilerle ne yapmak istediğinizi ve nasıl bir sorunu çözmeye çalıştığınızı bilemez. Siz bu bilgiyi zamanla, deneye deneye öğrenirsiniz. Denemelerinizde muhtemelen hatalar alırsınız, aldığınız hatalar size aslında sorunu nasıl çözeceğinize dair ipuçlarını da gösterirler. Çözemediğiniz sorunları da en son ihtimal yardım alarak çözebilirsiniz.

Yani özetle, modülleri zamanla yöneldiğiniz alana göre daha rahat seçersiniz. Önce elinizdeki güzel eseri bitirmenizi tavsiye ediyorum.

3 Beğeni

Bu kitabı bitirdikten sonra Python temeli ile genel olarak her programda ihtiyacınız olması muhtemel kütüphaneleri öğrenirsiniz. Devamında ise yazmak istediğiniz dala göre işinizi görecek kütüphaneler öğrenmenizi tavsiye ederim ki bunu ben yapamadım henüz :neutral_face:

1 Beğeni

Hocam çok sağolasın. Herkesin aradığı bir paylaşım bence :))

Bu paylaşım eskimiştir. Uyarıyorum.

1 Beğeni