Python pyinstaller kaynak kod sorunu

Bir projem var fakat veri tabanları ile çalışıyorum. Kodu pyinstaller ile exe ye çevirince benim oluşturduğum alt dizindeki kütüphaneleri görmüyor. .py iken sys.path.extend ile alt dizini path e eklemiştim. alt dizini windows ayarlarından da path e ekledim fakat yinede işe yaramıyor. benim oluşturduğum kütüphaneyi aynı dizine atınca çalışıyor fakat o zamanda kaynak kodlar gözüküyor. .spec gibi birşeyden o kütüphaneleri direk ekleyemez miyiz veya alternatif bir çözüm yolu var mıdır

Yanlış anlamıyorsam, bir ana Python dosyanız var. Bu dosya ile aynı dizinde yer alan bir klasör ve bu klasörün içinde de başka python dosyaları var. Yanlış mı anlıyorum?

Evet doğru anladınız. Kodlarda karışıklık yapmamak için dallandırma yaptım. Databaseyle işlem yapacaksam tools dosyası oluşturu satırlarca kodu ana kod arasına koymaktansa başka bir dosyaya koyayım dedim. Arayüzlü bir program olduğu için widgets diye bir klasör oluşturdum orda var diğer widgetler ve araçlar.

– main.py
|
– widgets
|
–> tools…py
–> widgetTunel.py
–> widgetFileSystem.py
– images
|
–>image1.png
–>image2.png

gibi bir ağaçlandırma sisteminde imagesi görüyor cmd den çalıştırıp diğer dosyaları aynı dizine atınca bir hata almıyorum ve sorunsuz çalışıyor ama diğer dosyaları aynı dizine atmamalıyım çünkü py formatındalar.

sys.path.extend kullanmanıza gerek yok, modüllerinizi normal bir şekilde içe aktarın.

Bu ağaç yapısındaki bütün dosyaları sorunsuz bir şekilde main.py dosyasına import edebilirsiniz aslında.

from widgets import tools, widgetTunel, widgetFileSystem
1 Beğeni

Python dosyanızı da exe yapın.

Düşününce bile mantıksız gelmesine rağmen denedim ama yine de çalışmadı…