Python - Quandl Modülünü Bir Türlü Kuramıyorum

Merhaba,

Python 3.8, 3.6 ve 3.5 sürümlerinde Quandl modülünü yüklemeyi denedim ama bir türlü başaramıyorum son olarak 3.6 sürümünde pip install quandl dedikten sonra indirmeleri yaptı ve karşıma şunu çıkarıyor.

Microsoft Windows [Sürüm 6.1.7601]
Telif Hakkı © 2009 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır.

Requirement already satisfied: quandl in c:\users\user\appdata\local\programs\py
thon\python36-32\lib\site-packages (3.5.0)
Requirement already satisfied: inflection>=0.3.1 in c:\users\user\appdata\local\
programs\python\python36-32\lib\site-packages (from quandl) (0.5.0)
Requirement already satisfied: six in c:\users\user\appdata\local\programs\pytho
n\python36-32\lib\site-packages (from quandl) (1.15.0)
Requirement already satisfied: pandas>=0.14 in c:\users\user\appdata\local\progr
ams\python\python36-32\lib\site-packages (from quandl) (0.25.3)
Requirement already satisfied: requests>=2.7.0 in c:\users\user\appdata\local\pr
ograms\python\python36-32\lib\site-packages (from quandl) (2.23.0)
Requirement already satisfied: numpy>=1.8 in c:\users\user\appdata\local\program
s\python\python36-32\lib\site-packages (from quandl) (1.18.5)
Requirement already satisfied: python-dateutil in c:\users\user\appdata\local\pr
ograms\python\python36-32\lib\site-packages (from quandl) (2.8.1)
Requirement already satisfied: more-itertools in c:\users\user\appdata\local\pro
grams\python\python36-32\lib\site-packages (from quandl) (8.3.0)
Requirement already satisfied: pytz>=2017.2 in c:\users\user\appdata\local\progr
ams\python\python36-32\lib\site-packages (from pandas>=0.14->quandl) (2020.1)
Requirement already satisfied: chardet<4,>=3.0.2 in c:\users\user\appdata\local\
programs\python\python36-32\lib\site-packages (from requests>=2.7.0->quandl) (3.
0.4)
Requirement already satisfied: urllib3!=1.25.0,!=1.25.1,<1.26,>=1.21.1 in c:\use
rs\user\appdata\local\programs\python\python36-32\lib\site-packages (from reques
ts>=2.7.0->quandl) (1.25.9)
Requirement already satisfied: certifi>=2017.4.17 in c:\users\user\appdata\local
\programs\python\python36-32\lib\site-packages (from requests>=2.7.0->quandl) (2
020.4.5.2)
Requirement already satisfied: idna<3,>=2.5 in c:\users\user\appdata\local\progr
ams\python\python36-32\lib\site-packages (from requests>=2.7.0->quandl) (2.9)

daha sonra basit bir kod yazıp;

import pandas as pd
import Quandl

df = Quandl.get('WIKI/GOOGL')
print(df)

karşıma modül bulunamadı hatasını çıkarıyor.

Pycharm da denedim. Oradan otomatik import edip yüklesin diye modülleri. Orada da yüklüyor ve başarılı bir şekilde modül yüklendi diyor fakat aynı kodu çalıştırmak istediğim de yine modül bulunamadı hatasını veriyor.

Nasıl çözeceğim ben bu durumu?

1 Beğeni

Merhaba.

Düzgün bir anlatımı takip etseydiniz bu problemi yaşamazdınız. Python’da modüller çoğunlukla küçük harfler ile isimlendirilir zaten.

import quandl
1 Beğeni

Aynen ya bende şimdi onu fark ettim. Eğitim videosunda büyük harfle yazılmış ama sıkıntı olmadan kullanıyordu öğretmen. Bende bi küçük harf denesem olur mu diye düşündüm. Şimdi onu yazacaktım buraya teşekkürler