Kendi yazdıgım bir grafik programında yazdıgım metinler o siteye ulaşıcak ve giriş yapıcak birde programda o siteni grafigini kullanabilirmiyim? kullanacağım modül Requests modülü birde bu modül için bir ders anlatan bir kaynak varmı?
Demek istediğinizi tam olarak anlamadım ama, sanırım bir web sitesinin giriş arayüzünü olduğu gibi programınızda da kullanmak istiyorsunuz ve aynı zamanda giriş yapmak istiyorsunuz.
Bu anladığım şekilden gidersek, bir web sitesinin grafiği dediğiniz arayüzünü programda kullanabilmenin(göstermenin) yolu, Html görüntüleyici bir pencere aracı kullanmak. Android’de bulunan WebViewer gibi.
Giriş yapma olayına gelirsek, öncelikle giriş yaptığınız sayfayı biraz incelemeniz gerekiyor. Hangi sayfaya bilgiler gönderiliyor, hangi bilgiler dolduruluyor gibi. Sonrasında da metoduna göre(POST veya GET) olarak göndermeniz gerekiyor.
Kaynak olarak;
http://docs.python-requests.org/en/master/
Anladığım şekilde cevaplamaya çalıştım. Ne yapmak istediğinizi biraz daha net açıklarsanız, belki başka alternatifler de önerebiliriz.
Dogru anlamışsınız. Yaptıgım programda girilen değerleri siteye göndermesini istiyorum. Mesala bir alışveriş sitesine alışveriş yapıcagım zaman o siteye girmeden kendi programım da bilgileri göndermek istiyorum. Bide sitenin grafiginide gösterme özelliği varsa güzel olur.
Acaba Nasıl bir grafik arayüz kütüphanesi kullandığınızı öğrenebilir miyim? Belki html goruntuleyici bulabiliriz.
GUI için kivy kullanıcam. Eger olursa
Sorun yok, istediğiniz zaman atabilirsiniz.
Kivy ile hem masaüstü programlama, hem de mobil programlama yapılabildiğini biliyorsunuzdur. Bu yüzden iki ayrı platform için, iki ayrı yöntemden bahsedeceğim.
Kivy içerisinde hali hazırda bir web sayfası görüntüleyen widget yok. Dolayısıyla bir şekilde başkaları tarafından geliştirilmiş modüller bulunuyor. Masaüstü için,
ile geliştirilen, ve sadece Linux-Windows 64bit destekleyen bir Widget. Dolayısıyla, sadece masaüstü programlarınızı yazarken kullanabilirsiniz.
Eğer programınızı android üzerinde çalıştıracaksanız, android tabanlı WebView’den yararlanabilirsiniz. WebView android’in kendi browser kitidir. Bu durumda, kivy programınızı apk haline getirirken, bu sırada oluşturulan Java kodlarına ilave yapmanız gerekiyor. WebView kullandığınızda, sanki browser kullanıyormuşsunuz gibi sayfayı açabilirsiniz, ve bilgilerinizle siteye giriş yapabilirsiniz.
Android kısmı biraz karışık, o yüzden hem Java hem de Android bilginizin olması gerekiyor.
Requests modülünün kullanımından bahsetmişsiniz. Eğer android tabanlı WebView kullanırsanız, requests modülünü kullanamayacaksınız. Ki buna gerek kalmayacak zaten.
Kısaca, Kivy’de henüz bu durum tam anlamıyla ele alınmamış. Belki birgün kendi html motorlarını yazarlar, o zaman bir widget olarak kullanabiliriz. Kivy OpenGL kullanarak ekrana çizim yapan bir kütüphane. Bu yüzden belki bir ihtimal böyle bir widget hazırlanabilir. Çünkü, Web sayfası görüntülemek için ekstra güç harcaması gerekir. Zaten Kivy başlı başına RAM’i biraz fazla kullanan bir kütüphane(android için).
Yardın için çok saolun. Android için gerek yok masaüstünde çalışsın yeter. Grafik çokda ihtiyacım yok sadece verilerimi o siteye aktarıp bana bir bilgi verse yeter.
Rica ederim. O zaman şunu diyeyim, illa grafik kullanacaksanız iki tane kütüphaneyi araştırmanızı önerebilirim. En azından bir göz atın, fikir sahibi olun
CEFPython
Selenium
https://selenium-python.readthedocs.io/
Kolay gelsin