Python Sesli Asistan hk

Merhaba Python ile işlerimi kolaylaştıracak bir sesli asistan yapacağım. Asistan arka planda çalışacak. Asistandan bir şey istediğim zaman arkaplanda çalışan asistandan bağımsız bir konsol ekranı ile bana istediğim şey ile ilgili seçenekleri ve sonuçları gösterecek. Ben de bir input fonksiyonu ile seçimimi belirteceğim. Seçimim ana asistan modülünde kullanılacak.

Arka planda çalıştırmak için “.pyw” uzantısını kullanacağım.

Bunu nasıl yapabilirim? Bir modülden diğer modüle veriyi nasıl aktarabilirim?

Yardımcı olursanız sevinirim.

modülden modüle aktarmak istediğin veriyi bir değişkene ata sonra diğer modülde kullanırsın

O kadar basit mi? Çok teşekkürler ilk fırsatta deneyeceğim👍🏻

Bağımsız olmaktan kastınız ayrı bir process ise modülü import etmek yerine diğer python kod dosyasını çalıştırırken argümanlar paslayabilirsiniz.

O zaman konsol ile alakalı işlemleri yapan kodun bir fonksiyon haline getirilip kullanılması daha iyi olur, zaten fonksiyonlara argüman verebilirsiniz.

Gerçi ana betik .pyw uzantılı olursa konsolu nasıl açarsınız bilmiyorum, işletim sistemine ait çağrılar kullanmanız gerekebilir.

Python’da her modülün kendi global değişkenleri var, cevabınız eksik.

Asistan arka planda çalışacak, ondan bir şey isteyince eğer ona seçimimi göndermem gerekirse bir pop-up gibi komut satırı açılacak, ben de seçimimi yapacağım. Seçimi yaptıktan sonra exit() fonksiyonu ile görünür olan konsol ekranı kapanacak.

Ana asistan programını göremediğim için seçimimi de belirtemem. O yüzden böyle bir çözüm arıyorum.
Eğer bir yolunu bulamazsam yeni açılan komut penceresinde yapacağım seçimi bir text dosyasına aktarıp o veriyide diğer programdan almaya çalışırım. Ama bu da çok etik olmaz.

Argüman paylaşmak aklıma geldi, ama seçimi yaptığım pencereden veriyi asıl arka planda çalışan asistan programına nasıl göndereceğim.

şöyle : bir py dosyasından diğer dosyaya veri transferi yapmak için o dosyada kullanıcıdan alınan veriyi bir txt dosyasında yazıp sonra diğer py dosyasından okunarak o veriler işleniyor.örneğin bilgisayarımda bir tane program yapayım bu program kullanıcıya ismini sordu kullanıcı cevap olarak kullanici dediğinde program bu kullanıcının verdiği cevabı txt formunda bir dosyaya yazıyor sonra ben ikinci bir program yapıyorum bu program dosyadan veriyi okuyor ve kullanıcıya merhaba kullanici diyor