Merhaba arkadaşlar python sql de iç içe sorgu yapabilen var mı her defasında hata alıyorum da
Örn:cursor.execute(’ SELECT adi, soyadi FROM personel
WHERE personelNo IN
( SELECT personelNo FROM ucretler
WHERE maasi >= 2000)’)
Merhaba arkadaşlar python sql de iç içe sorgu yapabilen var mı her defasında hata alıyorum da
Örn:cursor.execute(’ SELECT adi, soyadi FROM personel
WHERE personelNo IN
( SELECT personelNo FROM ucretler
WHERE maasi >= 2000)’)
Nasıl bir hata alıyorsunuz? Alan isimleri ile ilgili bir hata olabilir mi?
Parantez içindeki Select sorgusu başlamadan parantez dışını işaret ediyor…Başka sorgulardan yaptım…Sorgu içinde Parantez içersinde bir ifade kullandığım anda hata alıyorum…Python iç içe sorgu anlamında bir önepğiniz var ve paylaşırsanız çok mutlu olurum…Teşekkür ederim
Boyle bir SQL lehcesi bilmiyorum. Varsa referansini yollayabilir misiniz? Yoksa hangi SQL dilini kullandiginizi belirtmeniz lazim (Postgres, MSSQL, MySQL, vs.)
Standart SQL’e gore, ic query’e isim (alias) vermeniz lazim:
SELECT * FROM (SELECT personelNo FROM ucretler WHERE maasi >= 2000) x
Bir de nihai query’niz buysa, JOIN’le yapilabilecegini hatirlatmak isterim.
postgres sql kullanıyorum…Join ile yapılabilecek bir şey değil, where ’ den sonra kullanmam lazım iç sorguyu…Pgadmin üzerinden yaptığım zaman istediğim sonucu alıyorum…Lakin Python’da hata alıyorum…
Ne hatasi?
Hangi kodda?
Database semasi neye benziyor?
İlk from
'dan sonra niye doğrudan select
sorgusunu yazmadınız? from
'dan sonraki şey ile select
'ten döneni birleştirmek miydi acaba amacınız?
ilk from’dan sonra başka bir tablodan veri çekiyorum…Parantezi içersinde olan kısım ise ayrı bir view oluşturdum(parantez bittikten sonra sorgu adında bir text görülüyor)…oluşturduğum view ile join yaptım aslında
Kolon ve tablo isimlerinde kritik bilgi varsa database’i yanlis kullaniyorsunuz
Cevaplanmamis sorulari tekrarliyorum:
Ne hatasi?
Hangi kodda?
Database semasi neye benziyor?