Python,sql,türkçe sözlük

python kullanarak kendim için bir sözlük programı yazmak istiyorum bunun için “https://sozluk.gov.tr” sitesini kullanmak istiyorum ama nereden başlayacağım hakkında bir fikrim yok . Sql öğrenmelimiyim ya da bunun sql ile bir alakası var mı ?
Yoksa sadece requests ve bs4 kütüphaneleri ile bu program yazılabilir mi ?

bu siteye veri gönderip, dönen veriyi alıp ekrana basabiliyo musun ? ilk önce bunu bi yap, gerisini düşünürüz.

veri göndermeyi nasıl yapabilirim ?

bu kod nerde çalışacak ? herşeyi sorayım mı ? baştan söylesene kardeş. bilgisayarda çalışacaksa seleniumla yap. mobilde çalışacaksa siteye post atıcaksın. mesela araba yazdın. allta açıklaması çıktı. onu da requests bs4 ile çekiceksin. işte kod nerede çalışacaksa ekrana basacaksın. ilerleye durumlarda database kullanman gerekebilir ama hiç bi bilgi vermediğin için bişey diyemem. bu dediğin olay birazcık zor gibi. sen önce online saat sitesi bul. oradaki saati bi çekip ekrana basmayı bi dene. eğer yapabilirsen bunu denersin :smiley:

dediğinizi yapmaya çalıştım hocam, yazdırılan çıktıyı nasıl ayırabilirim? 8,9,10 satırdaki kodları silmeyi unutmuşum kusura bakmayın

şunun kodunu ctrl + e içinde at

import bs4 as bs
import requests as re
import time
url="https://onlinesaat.web.tr/saat-kac/"




while True:
    response = re.get(url)
    content = re.get(url).content
    soup = bs.BeautifulSoup(content, "html.parser")
    saat = soup.find_all("span", id="lbl-time")
    print(saat)
    time.sleep(1)

import bs4 as bs
import requests as re
import time
url="https://onlinesaat.web.tr/saat-kac/"

while True:
    response = re.get(url)
    content = re.get(url).content
    soup = bs.BeautifulSoup(content, "html.parser")
    saat = soup.find("span", id="lbl-time")
    print(saat.text)
    time.sleep(1)

1 Beğeni

hocam find_all yerine neden find kullandınız acaba ?

requests kütüphanesini baya dır kullanmıyorum o yüzden eksik bilgi verebilirim sen gene google dan bakarsın. findall yaptığımızda bütün satırı çekiyo. bize sadece o satırdaki text lazım olduğu için find yaptık.

findall yaptığımızda class bilgisi geldi. font size geldi. biz sadece text dönmesini istiyoruz. ama font size da döndüğü için kod hata veriyo. o yüzden bu seçenekler arasında find all değil de bizim istediğimiz veri tipini find et demiş olduk.

[<span class="colored digit text-nowrap font-digit" id="lbl-time" style="font-size:70px;"><noscript>18:38:01</noscript></span>]

1 Beğeni