Yaptığım masaüstü uygulamanın belirli bir süre açık kaldıktan sonra kapanmasını istiyorum…
Nasıl olacağına dair fikri olan var mı?
Yaptığım masaüstü uygulamanın belirli bir süre açık kaldıktan sonra kapanmasını istiyorum…
Nasıl olacağına dair fikri olan var mı?
time modulunun sleep() fonksiyonunu kullanabilirsiniz.
Orn:
import time
time.sleep(600) #10dk bekle
-programi durduracak kod-
Ama hiçbir tuşa basılmadığı zaman kapt gibisinden komutlarda vermem gerekir…Öteki türlü kişi çalıştığı anda bir anda kapanabilir…Daha karmaşık olduğunu düşünüyorum ben bu kadar basit olamaz
Masaüstü uygulamanızı hangi arayüz aracı ile yaptınız? PyQt mi, PyGtk mı, wxPython mı ya da Tkinter mı? Siz bu otomatik kapatma işini Python ile yapmak isterseniz thread kullanmanız gerekir. Ancak bu araçlar thread’lere pek iyi gözle bakmıyor bildiğim kadarıyla. Zaten bu iş için kendi işlevsellikleri mevcut. Hangisini kullandığınızı yazarsanız bu konuda da yardımcı oluruz.
modül olarak intro kısmında PYQt5 kullandım…Genel olarak tkinter üzerinden yaptım
Tkinter’da after
isimli bir metod vardı yanlış hatırlamıyorsam; işinize yarayabilir. Telefondan yazdığım için daha fazla yardımcı olamıyorum maalesef.
Telden yazıyorum mantık yürütürsek :
bir değişken oluşturup False değer verip en dış witget içinde herhangi bir tıklama olunca değişken True olur.
Bu doğrultuda durum False olduğu sürece koşul belirleyerek işlem yapılabilir
Diye düşünüyorum.
import tkinter as tk
w = tk.Tk()
w.after(30000, lambda: w.destroy()) # Destroy the widget after 30 seconds
w.mainloop()
Bu şekilde oluyor…
Tkinter bilgim sıfır
sched modülü de sanıyorum işinizi görür.