GoldenSoftware Surfer isminde bir harita programında yapılan bazı işlemleri Python ile yapmak istiyorum. Daha doğrusu Python üzerinden Surfer programını kullanmak istiyorum.
Konu hakkında birkaç gündür araştırmalar yapıyorum ancak Python’u yeni öğrenen ve öğrenmeye de devam eden biri için doğal zorluklar yaşamaktayım.
Python program tarafından doğrudan desteklenmemektedir. Ancak kendi sitelerinde kullanılabileceğini gösteren script örnekleri mevcut:
Visual Studio üzerinde c# ile proje oluşturduğumda referans olarak Surfer kütüphanesi eklenebiliyor. Ancak Python’da bunu yapamıyorum.
Yapmak istediklerim çok karmaşık değil. Mesela Surfer programı çalıştırıldığında üstekki menüleri tıklayıp çıkan penceredeki bazı değerleri girmek, değiştirmek istiyorum. Bunları yapabilmem için Surfer’in fonksiyom/mtot her ne adları varsa birşekilde Python’dan çağrılmaları için girmem gerekir.
Dışarıdan böylesi bir programı Python üzerinden çağırmak ve içine müdahele etmem konusunda bana yol ve akıl vereceklere şimdiden teşekkür ederim.
Not: Şu komut ile programı Python üzerinden açtırabiliyorum (sitesinden alınmıştır):
Merhaba,
Merakımı mazur görün, paylaştığınız kodların çalıştığını belirttiniz. Peki diğer örnekler de çalışıyorlar mı?
Ayrıca matplotlib modülünü daha önce hiç incelediniz mi?
İlk iki örneği çalıştırabildim. Kodları Python 2 üzerinden vermişler ama ben (kullanmakta olduğum) Python3’e çevirip başarılı oldum. İlk örnek sadece Surfer.exe’nin açılmasını yani o programı başlatmayı sağlıyor. İkinci örnekte ise mevcut bir grid dosyasından 3 bilgiyi print ile ekrana yazmaya yarıyor.
Daha sonra üçüncü örneği çalıştırmayı denedim ancak constants denen bir modülü import etmekte hata veriyor. Anaconda üzerinden Jupyter üzerinden denemelerimi yapıyorum. Diğer örnekleri denemedim ancak defalarca okuyup anlamayı denedim.
matplotlib ve numpy programlama dili olarak Python’u seçmemde en belirleyici faktörlerden oldu. Henüz inceledim diyemem. Ancak söz konusu programın alanına hizmet verdiğinin farkındayım. Şu aşamada Surfer’de yapılan işlemleri otomatik yaptıracak bir script yazmak için uğraş veriyorum. İleride bilgi ve tecrübe olarak seviyem yeterse bu yaptıklarımı tamamen Surfer’den bağımsız yapmak adına çalışmalar yapmak hedefimde.
Bu arada bu dediklerim, yani programın otomasyonu Visual Studio üzerinden C# ile yapılıyor. Yapan bir arkadaş bilgi paylaşıyor. Ancak kendisi C# ile aynı dediklerimi yapabilirken ben bunu yukarıdaki hedefim sebebiyle Python üzerinden başarmak istiyorum.
Bir yandan online kurslardan faydalanıp Python seviyemi artımanın peşindeyim. Ancak aynı zamanda yavaş yavaş test çalışmalarıma da başlamak istiyorum.
Bu arada kritik bir noktayı açtı bana c# ile bunu yapan arkadaş. Surfer.exe’yi referans olarak local’dan çağırıyor. Yani add referance üzerinden browse edip Surfer’in pathini seçip ekliyor. Ben bunu yapamıyorum çümkü Python içinde referance bölümünde browse seçeneği yok. Ancak ben de Python’a local’daki bir exe’yi import edebilirsem bu kütüphaneye ulaşabilirim diye düşünüyorum. Şu anda bunun araştırmasını yapıyorum. Lokal bir exe’yi Python’a import etmekte bilgisi olan varsa bana çok faydası olacaktır.
Kurcaladım iron Python’ı visual Studipos üzerinden ancak yukarıda belirttiğim gibi referance olarak browse seçeneği gelmediği için Python’a nasıl import edebilirim bilmiyorum. Normalde c#'ta referance edip kodun başına using Surfer ibaresi ile kütüphaneye ulaşabiliyorsunuz.
Surfer nasıl bir program bilmiyorum. Haritacılıkla ilgili yine başka bir program var ArcGIS diye, duymuş olabilirsiniz. ArcGIS’e benziyor mu acaba diye düşünüyorum.
hocam merhaba, sorununuzu cozebildiniz mi ? benzer bir sorun da ben yasiyorum. Kullanmak istedigim bir program c# ve VS üzerinden bir kutuphanesi var fakat ben pyhton kullanmak istiyorum,cünkü c# bilgim hic yok. Bu tarz bir gecis mumkun mu acaba ?