Python veritabanı

Ben veritabanı öğrenmek istiyorum. SQL ve SQLite3 arasındaki fark nedir varmıdır?

SQL (Structured Query Language) bir dil. SQLite3 ise bu Query Language’ı kullanan bir veritabanı. Önerim ise MySQL öğrenmeniz.

Python ile çalışacaksan sqlite3 kullanman avantajlı olur. SQL dilini hangi veritabanını kullanırsan kullan bilmen gerekiyor zaten biraz.

yaptığın işe göre değişir. mobil uygulama yapıcaksın ve internetsiz çalışacak diyelim. mysqli nasıl kullanmayı planlıyosun ?

internetsiz çalışacak bir uygulamaya veritabanı koymam. muhtemelen veritabanına ihtiyacı olacak kadar çok veri tutmaz. direkt local storageda tutar geçerim.

en basiti uygulamanın temasını kullanmak için local database kullanman lazım diyelim. şurası kırmızı olsun burası yeşil şu yazıların renkleri beyaz olsun, siyah olsun ve yazı fontu 20,30, 40 olsun dediğinde bunları local database e kaydetmen lazım ki uygulamayı tekrar çalıştırdığında aynı ayarları kullanabilesin.

mysql, server üstünde çalıştığı için herzaman internete ihtiyaç duyar ve apk dosyası içine gömemediğimiz için de androidde mysql kullanamazsın. o yüzden sqlite3 kullanmak gerekli. hem internetsiz çalışıyor ve servera ihtiyaç duymadığı için verdiğim örnekte en mantıklısı budur. sana ters düşmek için söylemiyorum bunları. ek bilgi.

tekrar diyorum konuyu açan arkadaşada cevap olsun. yaptığın uygulamaya göre değişir. android rehber uygulaması yapacaksan sqlite3 kullanman lazım. txt dosyasına yazarak bütün veriyi kullanamazsın.