Arkadaşlar herkese merhaba. Python’da yazmış olduğum muhasebe programını e-arşiv fatura ve e-fatura ile entegre edeceğim. Entegratör firma ile görüştüm bana web api gönderecekler. Ancak web api konusunda pek bir bilgim yok. Python da hangi kütüphanede bunları yapabilirim. Önerebileceğiniz kütüphane veya kaynak var mıdır? İlginize şimdiden çok teşekkür ederim.
Selamlar,
web api gönderdiklerinde siz bu web apileri kullanmanız gerekiyor.
Requests kütüphanesi ile get isteği atarak site HTML içeriği alabiliyorsunuz, aynı şekilde request.post() metodu ile de API uçlarına POST atabiliyorsunuz. Genellikle POST atarken ya header içerisinde API KEY barındırırsınız yada bunu QUERY olarak girersiniz. Bu tarz metodlar ile AUTHENTICATION işlemlerini yapmış olursunuz.
Bu konuyu tamamen anlamak için ilk önce sizin kendi localinizde API oluşturmanızı ve bu API’lere python VE postman programları ile (bakın VE diyorum ikisinide kullanın) istekler atmanız gerekmekte.
Bu işlemler için pythonda hızlıca api yazabileceğiniz ve karışık olmayan FLASK kütüphanesini öneriyorum.
Yaptığınız apilere istek atmak için REQUEST kütüphanesini kullanbilirsiniz.
Kolay gelsin
Çağrı bey çok teşekkür ederim ilginiz ve cevabınız için.
API’yi gormeden bir sey soylemek zor. “Web” dedigine gore muhtemelen bir katmanda HTTP var fakat HTTP uzerinden ASCII konusan API bile gordum.
Buyuk ihtimalle REST oldugunu sanan JSON gelecek. O zaman dendigi gibi requests ve json kutuphaneleri yeter.
API gelene kadar HTTP protokolunu okumak isteyebilirsin.