Python yeni başladım basit bir betik yazmaya çalışıyorum yardım eder misiniz?

Arkadaşlar olayı şöyle özetlemeye çalışayım;
Basit bir metreküp hesaplama aracı ve sonuca fiyat verdireceğim;

en=20
boy=400
der=10
toplam=en*boy*der
sonuc=toplam/1000000
fiyat=sonuc*7000
print ('Ağacın fiyatı',fiyat,  'tl')
input ("kapatmak için tuşa basın");

Bu şekilde tam olarak çalışıyor : Screenshot by Lightshot
Ancak verileri kullanıcıdan aldığımda uygulama hemen kapanıyor;
input (“kapatmak için tuşa basın”);
bunu es geçip kapatıyor.

/---------------------------------/
Diğer bir sorun ise kullanıcıdan her kereste için tek tek almak yerine 100 kerestenin en boy derinlik verisini alıp tek seferde metreküpe vurup fiyatını nasıl alabilirim ?
demek istediğim;
Kalınlık:5
En: 20
Boy:400
şeklinde 100 adet input verisi alıp hepsini tek sonuç ile fiyata vurmam lazım anlatabildim mi bilmiyorum ama :slight_smile:
Saygılar sevgiler sunuyorum, iyi forumlar dilerim.

Herhangi bir editör kullanırsan (idle, visual studio, jupiter notebook vs) kapanmaz.

Diğer kısma ise bir şeyin fiyatını bulup 100 le çarpsan olmuyor mu? Ben mi yanlış anladım acaba.

Yani bir sipariş atıyorum 1000 liraysa 100 sipariş 100000 olmuyor mu?

Notepad++ ile yazmama rağmen bir değişiklik yok farklı bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Diğer konu ise

Burada bahsedilen sipariş her kereste ebatı aynı değil bu nedenle kullanıcıdan almalıyım.
bahsettiğiniz gibi hepsinin ebatı aynı olsa x100 yapmak çok mantıklı ama hepsi farklı olunca kullanıcıdan istemek zorundayım.

bunun için neler yapılabilir hangi adımı izlemeliyim ? örnek yazar mısınız zahmet olmazsa ?

Tek tek veri alacaksın yani sonuç olarak. 100 kerestenin en boy derinlik verilerini ayrı ayrı almak istediğini anlıyorum son yorumda.

O zaman yüz defa (veya x defa) veri girecek bir döngü başlatırsın, listeler yardımı ile verileri tutarsın sonra da hesaplarsın aynı şekilde. O kolay.

en = []
boy = []
derinlik = []
while True:
    en.append(int(input("En giriniz: ")))
    boy.append(int(input("Boy giriniz: ")))
    derinlik.append(int(input("Derinlik giriniz: ")))
    if 0 in en or 0 in boy or 0 in derinlik:
        break

atıyorum böyle bir kod gibi bir şeyler yazabilirsin. 0 girine kadar en boy derinlikten birini devam eder istemeye. Bunu listelere kaydediyor, sonra listelerle işlemler yapabilirsin fiyat hesaplamak için.