Python3 nmap.PortScanner() calismiyor

import nmap # hata vermiyor import etdiyim zaman

nm=nmap.PortScanner() yaziyorum hata veriyor soyle

nm=nmap.PortScanner()
Traceback (most recent call last):
File “”, line 1, in
AttributeError: module ‘nmap’ has no attribute ‘PortScanner’

Modülü,

pip3 install nmap

şeklinde indirdiyseniz, inen modülün PortScanner() gibi bir özelliği yok.

pip3 uninstall nmap

PortScanner() sınıfı, nmap isimli başka bir modüle ait.

pip3 install python-nmap
1 Beğeni

Tesekkurler calisdi, fakat birseyi anlamadim pip install modul_ismi diyerek indirmeyle pip install python_modul_ismi yazmanin ne gibi farklari var normalda hangi yontemi kullanmam gerekiyor? ben normalda pip install modul_ismini kullaniyordum acaba baska modullerde bunun gibi yarisi bzai ozellikleri yok?

Bazı modüller, pip install python-modül_ismi şeklinde, bazıları da pip install modül_ismi şeklinde indiriliyor.

dir(modül) yazarak, modülün hangi sınıfları, fonksiyonları, değişkenleri içerdiğini, liste olarak görebilirsiniz. Şayet bu listenin içinde, aradığınız sınıf, fonksiyon veya değişken yoksa, farklı bir modül indirmiş olabilirsiniz.

pip intstall python-nmap diyerek indirdim sonrasinda dir(nmap) diyerek modul icinde olan fonk bakdim PortScanner vardi zaten esgi yontemle indirdiyimdede dir(nmap) diyordum fakt PortScanner ismi yokdu bu sekilde sorunum cozuldu…Cok tesekkur ederim

Rica ederim, kolay gelsin.

1 Beğeni

Modül isimleri PyPI’de eşsizdir. modül_ismi ile python_modül_ismi farklı modüllerdir. Bunlardan hangisinin aradığınız modül olduğunu PyPI’deki sayfasına bakarak öğrenebilirsiniz.

İyi çalışmalar.