Python'da 3d oyun yapmak ve py game

Herkese merhaba, python’da 3d oyun yapmak istiyorum. Ne kullanabilirim oyun motoru olarak, ve pygame’i daha öğrenmem lazım, tavsiye ettiğiniz bir kaynak var mı?

Pythonda 3D oyun yapamazsın demiyorum ama çok zorlanırsın ve sonrasında optimize edemeyebilirsin. Unity, Unreal Engine gibi teknolojiler kullanman lazım. Bence hiç Python ile uğraşma.

En popülerlerinden birisi olan Godot Engine kullanabilirsin. Python kütüphaneleriyle arayüzsüz bir şekilde oyun geliştirecek olursan zorlanırsın. Onun yerine Godot Engine ile 3D oyun yapımına adımını atabilirsin. Python şart değil diyorsan ve de daha kaliteli oyunlar yapmak istiyorsan Unreal Engine kullanmanı öneririm. Hem şematik kullanarak da oyunlar tasarlayabilirsin. Fakat şunu söylememde fayda var, 3D oyunu tek başına yapacak olman demek, kaplamaları, animasyonları, sesleri, modellemeleri ve de kodlamaları tek başına yapacak olman demek. Bu da başarı elde etmek için uzun bir zaman harcaman gerektiği anlamına geliyor ki zaten kimsenin bir fidanı bir günde ağaç yapmak gibi bir niyetinin olduğunu sanmıyorum. Kendini Python’da geliştirmek istiyorsan, oyun yapımını öğrenmek ve de bu konuda ustalaşmak istiyorsan Unreal Engine yerine daha basit kullanıma sahip oyun motorlarını kullanabilirsin. Bol bol tutorial izlemeyi de ihmal etmemelisin. Son olarak 3D oyun kütüphanelerinden birisinin ismini yazayım, Ursina. Bu kütüphaneler için yeterince destek bulamazsın çünkü kullananları oldukça az. O yüzden Godot Engine öneriyorum.

Ursina için örnek video: Creating Minecraft in Python [with the Ursina Engine] - YouTube

2 Beğeni

Python’da 3d oyun yapman için kullanman gereken grafik modülleri:
Pyglet, Pygame.
Bir de panda3d programını kullanırsan güzel şeyler ortaya çıkabilir.
Her şey zaman ister tabi…