Dostum bizde diyoruz ki madem bu kadar vaktin var python dilinin orjinalliğini bozmadan dokümantasyonu çevir ve fonksiyonların ne işe yaradığını kendin tek tek açıkla. Hani oyun mu bu türkçe yama yaparmış gibi bahsediyorsunuz.
“Amacımız kimse ingilizce öğrenmesin de değil” O zaman insanları tembelliğe itme ve Türkçeye itme. Yeni doğan bir çocuk hangi ortamda yaşıyorsa oranın dilini ve dinini öğreniyor. İnsanın yapısı böyle. Sende neden yeni başlayan birisine bu kötülüğü yapma derdindesin? O kişiye Türkçe kod yazmak nasıl bir yarar sağlayabilir? Yani biraz mantıklı düşünün lütfen. Türkçe kod yazmaya alışan ve böyle öğrenen bir kişi yarın ilerlediğinde ve karşısına İngilizce kod yığıldığında olması gerekenden daha fazla zorlanacak. Akıl var mantık var.
Tamam sadece senin aklın ve mantığın var. Geriye kalan herkes geri zekalı. Tamam sen tam bir geeksin ve biz hepimiz sadece uzaktan bakıyoruz teknolojiye felan. Tamam biz cahiliz.
Buradaki tartışmanın amacı “Türkçe” ile ilgili zaten. Türkçe Kod kültürü açısından adam kendince bir öneri sundu. Bu kadar ateşli bir şekilde “olmaz efenim! öyle iş mi olur!” minvalinde cevaplar vermen anlamsız.
Israrla uzatıyorsun. Yorumunu yaptın mı kardeşim. Tamam “o senin dahiyane ve olağanüstü zekanla yaptığın” tahlil olarak dursun burada. Uzatma.
Büyük ihtimal ergenlikten kurtulamamış terbiyesiz bir bireysin. Seni daha fazla muhatabım olarak görmüyorum.
Türkçe kod kültürü diye bir şey yok ve olmayacakta. Siz bunu algılamakta zorlanıyorsanız sizin körlüğünüz. Madem bu kadar Türkçe syntax bir şey yapmak istiyorsunuz çıkın kendi programlama dilinizi geliştirin. Aksi taktirde daha fazla boş laflarınızla ortalığı karıştırmanın anlamı yok.
Kesinlikle böyle türkler tarafından yapılmış saygın bir programlama dili gibi bir hayalim var. Umarım biri benden önce bu doğal ve gerçekçi hayale ulaşır hatta, büyük saygı duyar ve sevgi beslerim.
Ve 13 bilim alanında gayet diyalektik bir şekilde çalışan bir adam olarak söylüyorum, Türkçe kod kültürü zaten hali hazırda var, ve evet ergen değilim ama içimdeki çocuğu hiç öldürmeyi düşünmedim.
Ortalığı karıştırmak, konunun ana fikrinden dışarıya çıkarak olur. Sabahtan beri sana uzatma diyoruz. Hala kışkırtıcı bir şekilde “olmaz, olmayacak” felan diyorsun. 4 bin yıllık yazılı bilim tarihi ya da onun bir parçası olan programlamanın hükmü ne sende ne de birilerinin ön yargısındadır.
“çocuğu hiç öldürmeyi düşünmedim.” insanlara ergence davranmak ile bunun arasında çok fark var.
“Kesinlikle böyle türkler tarafından yapılmış saygın bir programlama dili gibi bir hayalim var.” Bu hayalin güzel umarım gerçekleştirirsin ama emin ol onu yaptığında da Türkçe olmayacak
Gerçekten bilim ile uğraşan bir insan isen İngilizcenin yerini ve önemini buradaki herkesten daha iyi bilmen gerekli. Aynı zamanda İngilizce olmadan insanların gelişemeyeceğini de. Bu yüzden insanlara Türkçe syntax öğreterek onların köreltmeninde en büyük yanlış olacağının farkına varacak ilk kişinin sen olması gerekli.
Ben uzatmıyorum Sen hakaret vari ve aşağılayıcı konuşmaya çalıştığın için sana cevabını veriyorum.
“Son kez söylüyorum. Uzatma.” üslubundan dolayı kaybediyorsun.
Zaten Ruslar ve Çinliler de ingilizce syntax ile başladılar ya…
Dünya’da assembly kodlamaları ingilizceden başka bir şekilde olmayacağını düşünmek, “kriptoloji” diye bir bilimin olmadığını ya da ne kriptolojisi, filolojinin dahi bir tarihi olmadığını düşünmek gibi… Bu da palavra. Makineyi başka assembly kısaltmalar ile de kodlayabilirsin. Bunların hiçbiri hayal değil.
İşin gerçeği, buna hayal diyenler “bilimden” anlamıyorlardır ya da aşağılık komplekslilerdir felan yani başka bir açıklaması olamaz.
Yemin ediyorum konunun içeriğiyle ilgili mantıklı bir eleştiri yapsan, cevap vermeyi bırakacağım.
Kardeşim konu dışına çıkan sensin Python kodunun syntaxının Türkçe olması ile bahsettiklerinin ne alakası var? Bunu yeni öğrenenlere destek olmak amacıyla yaptığını söylüyorlar ben bunu eleştiriyorum senin anlattığın olaylara bak.
“Yemin ediyorum konunun içeriğiyle ilgili mantıklı bir eleştiri yapsan, cevap vermeyi bırakacağım.” Zaten en başından beri yeni başlayan birinin Türkçe syntax ile öğrenmesinin yanlış olduğunu savunuyorum. Sen kendi yazdıklarını okuyor musun?
1" İngilizce öğrenemeyen kişi kodlama da öğrenemesin."
2-“Dostum bizde diyoruz ki madem bu kadar vaktin var python dilinin orjinalliğini bozmadan dokümantasyonu çevir ve fonksiyonların ne işe yaradığını kendin tek tek açıkla. Hani oyun mu bu türkçe yama yaparmış gibi bahsediyorsunuz.”
3-“Türkçe kod kültürü diye bir şey yok ve olmayacakta.”
4-“Bu hayalin güzel umarım gerçekleştirirsin ama emin ol onu yaptığında da Türkçe olmayacak”
Bunları yazdıktan sonra asıl “Sen kendi yazdıklarını okuyor musun?”
Barajı aşamayan parti lideri gibi yorum yapma. Fark ettiysen kişisel hakaretlerini almadın bu alıntılara. Konunun dışına çıkacak yorumlar yapan asıl sensin.
@Shanyu , bak dostum, belki de @mcagricaliskan kendini tam ifade edemediği için bu şekilde davranıyorsun. Ama ne olursa olsun, böyle bir cevap verilmez.
Burası, bir forum ortamıdır. Sizin mesajlarınızdaki kişisel hakaretler, bu forum ortamının dışına çıkıyor. Lütfen bu alaycı üslubunuzdan vazgeçin, ve söylenenleri tekrar okuyup sakin ve mantıklı bir cevap verin.
Diyaloğun akışına bakarsan, o üslup direk kasıtlı olarak kendinden oluşmadı.
Neyse yahu.
Tamam ben haksız olayım, siz haklı olun.
İncittiysem kimse kusura bakmasın. MCagri’da…
Sevgiyle…
Tamam kardeşim daha ne diyebilirim ki Eleştiri yaparken insanlar sebebini de bildirir. Bunlarda sebepleri.
“İngilizce bilmeyen kodlama da öğrenmesin.” Çünkü kodlamada kullanacağı dillerin dokümantasyonu İngilizcedir ve yeni python öğrenen birisinin karşılaşacağı hataların %99’u İngilizce forumlarda çözülmüştür. Aksi takdirde hatayı sadece Türkçe forumlarda arayabilir ve bu kesinlikle yetersiz kalacaktır hatta bizde Türkçe syntax kodlamadığımız için kodu okumakta ve çözmekte zorlanırız. - konu ile alakasını bu sefer anlamıştırsın umarım.
“Dostum bizde diyoruz ki madem bu kadar vaktin var python dilinin orjinalliğini bozmadan dokümantasyonu çevir ve fonksiyonların ne işe yaradığını kendin tek tek açıkla. Hani oyun mu bu türkçe yama yaparmış gibi bahsediyorsunuz.” Burada madem bir şey başarmak ve insanlara yardım etmek istiyorsa arkadaşın dokümantasyonu çevirmesini söylüyorum ki insanlara gerçek bir yardımı dokunsun ve yanlış yönlendirmesin. - Yine bahsettiğim gibi Türkçe syntax yerine bunun daha faydalı olacağını anlatıyorum
“Türkçe kod kültürü diye bir şey yok ve olmayacakta.” - Türkçe kodlama hiç bir ticari veya akademik kuruluş tarafından kabul görmez. Bunu bilmiyorsanız veya bana inanmıyorsanız LinkedIn üzerinden çalışan yazılımcılara veya akademik ortamda çalışan hocalarımıza yazarak sorabilirsiniz. Aynı cevabı sizlere verecektir.
Yani bunu anlatmak için bu kadar uğraşacağımı düşünmezdim