Pyttsx3 modülünü kullanarak yazdığım kodu pyinstaller ile exe yaptım.Sonra çalıştırdım bana bu hatayı verdi.
Traceback (most recent call last):
File "ZekasızAsistan.py", line 1, in <module>
File "c:\users\user\appdata\local\programs\python\python36-32\lib\site-packages\PyInstaller\loader\pyimod03_importers.py", line 631, in exec_module
exec(bytecode, module.__dict__)
File "ZekasızAsistanKomutlar.py", line 1, in <module>
ModuleNotFoundError: No module named 'pyttsx3'
[14052] Failed to execute script Zekas─▒zAsistan
İnternette biraz araştırdım birşey bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
This is a Python3 port of pyttsx, which is a cross-platform Python wrapper for text-to-speech synthesis. The original software is available at https://github.com/parente/pyttsx
Şu anda maalesef deneyemeyecegim. Şuan eve dönüyorum oyuzden bilgisayarımı arabada açamıyorum en erken 6 gibi evde olurum.Ama denediğimde ilk size haber vercem
Doğrusu fazladan bir işlem yoksa benim beklediğim gibi oldu.
File "C:/Users/User/PycharmProjects/Projeler01/PythonÇalışmalar.py", line 1, in <module>
import pyttsx
File "C:\Users\User\PycharmProjects\Projeler01\venv\lib\site-packages\pyttsx\__init__.py", line 18, in <module>
from engine import Engine
ModuleNotFoundError: No module named 'engine'
File "C:/Users/User/PycharmProjects/Projeler01/PythonÇalışmalar.py", line 1, in <module>
import pyttsx
File "C:\Users\User\PycharmProjects\Projeler01\venv\lib\site-packages\pyttsx\__init__.py", line 18, in <module>
from .engine import Engine
File "C:\Users\User\PycharmProjects\Projeler01\venv\lib\site-packages\pyttsx\engine.py", line 65
if (self._debug: traceback.print_exc()):
^
SyntaxError: invalid syntax
hata bu
Ben pyttsx3 kullanabiliyorum sadece exe yapamıyorum.
Önce Ubuntu’da Wine, Python 3.4 ve PyInstaller ile derlemeyi denedim. Exe dosyası oluştu. Sonra bu dosyayı başka bir bilgisayara indirdim ve dosyayı çalıştırdığımda ekrana Başarısız yazısı yazdırıldı.
Sonra aynı kodları Windows’da Python 3.6 ve PyInstaller kullanarak derlemeyi denedim. Exe dosyası oluştu, hem dosyayı oluşturduğum bilgisayarda, hem de başka bir bilgisayarda dosyayı çalıştırdığımda her iki ekrana da Başarılı yazısı yazdırıldı.
Ubuntu’da niye öyle bir sonuç aldım henüz bilmiyorum.