Merhaba,
PyTube modülü aracılığı ile YouTube’dan video indiriyorum. Bir kez indirdim fakat daha sonra hata falan vermeden indirmeyi kesti. Requests modülünde olduğu gibi robot olduğu anlaşılıp engellendi mi acaba ? Yoksa başka bir sebep var mıdır ?
Aldığınız hata nedir?
Herhangi bir hata vermiyor her şey normalmiş gibi ilerliyor. İndirdiği süre içerisinde GUI duruyor zaten indirme işleminin başladığını ve bittiğini oradan anlıyorum. İndirmeye başlar gibi GUI duruyor, daha sonra kendine geliyor. Normalde bu olunca video inmiş oluyordu ama birkaç kez ararda denediğim halde inmedi video. Herhangi bir hatada yok
PyTube konusunda bir bilgim yok ancak programda hata ayıklamadan sorunu anlamak pek mümkün değil. PyTube programını konsoldan başlatma ya da hata ayıklama modunda çalıştırma gibi bir seçenek varsa bu şekilde çıkan hatayı görebilirsiniz. Eğer program beklenildiği gibi çalışmıyorsa, bir hata üretiyor olmalı. Bu hatayı bulursanız sorunun yarısını çözmüşsünüz demektir.
Videoyu indirme işlemini önce konsol üzerinde yapmayı deneyin. Eğer yaptığınız adımlarda bir sıkıntı olmuyorsa ve video iniyorsa, aynı adımları GUI için uygularsınız. Buna rağmen hata varsa, büyük ihtimalle pytube ile alakası yoktur.
Pytube kütüphanesi, dahili olarak user-agent kullanıyor. Robot olarak anlaşılması biraz zor.
Şurdan yardım alabilirsiniz
https://www.cyber-warrior.org/Forum/pytube-kutuphanesi_623872,0.cwx