Raspberry pi kamerası ile yüksek mesafelerde 3000 metre gibi bildiğiniz bir görüntü aktarımı çeşidi var mıdır ? Text formatına çevirme hakkında bilgisi olan varsa bildiği kaynak vs paylaşabilir mi ?
3KM mesafeden kastığın tam olarka ne? Kablosuz ve bu kadar uzun mesafede olan bir cihazdan mı görüntü almaya çalışıyorsun? Sıkıntı tam olarak hangi alanda? Biraz daha detaylı sıkıntıyı paylaşırsanız güzel olur.
Mesela model uyduya koyacağım raspberry pi ile görüntü aktarımı yapmak istiyorum. Bu model uydunun çıkacağı yükselik 3000 metre ve wifi modülü kullanırsam sıkıntı çıkarabilir, fpv ye de pek güvenmiyorum bunun yerine rf modüller kullanmak istiyorum bu nasıl mümkün olabilir ?
Raspberry pi kamerasindan kasit nedir? Goruntu aktarim protokolleri goruntunun hangi kameradan alindigindan bagimsiz olarak calisir.
Neyi?
Bandwidth yeterse LoRa veya benzeri bir protokolu tavsiye ederim. ISM bantlarinin birinde 25000 metrede cok guzel sonuc aldik.
Latency’si sorun olmazsa GSM de dusunebilirsin.
Baska standartlarla deneyimim yok malesef.
RF modulleri satan yer(ler)i bulman lazim once.
Sonra aktaracagin goruntunun parametrelerini bulman lazim. Ne kadar bandwidth istiyor? (Ne kadar latency tolere edilebilir? Hata duzeltimi gerekli mi, kopmalar nasil/ne kadar kaldirilabilir?)
Sonra bu parametrelere uyan RF protokolunu ve modulunu secmen lazim.
Aldığım görüntüyü text dosyasına kaydedebilir miyim ve bunu yer istasyonuna aktarabilir miyim ?
LoRa ile bunu nasıl yaptınız peki herhangi bir kaynak var mıdır bakabileceğim ?
Hangi LoRa modülünü kullandınız ?
Base64.
Peki bunu başka bir lora modülüyle yapabilir miyiz bu euro cinsinden olduğu için biraz pahalı gelebilir. Bu arada çok teşekkür ediyorum sizleri de uğraştırıyorum ama hiç bilmediğim bir alana giriş yapıyorum anlayışınız için teşekkür ederim.