Registry üzerinden kayıt ekleme hakkında

Merhaba arkadaşlar.

Kullanıcıların telefonundan (Telegram üzerinden) gönderdiği mesaj, resim ve dosyaları gönderen kullanıcıya özel oluşturacağı klasörlerde gönderinin tipine göre kategorize ederek kaydeden daha sonradan istediğinde tekrar kullanıcıya geri gönderen bir uygulamayı sonuçlandırmak üzereyim. Uygulamayı iş için kullanıyoruz.

Personelin kişisel bilgisayarlarında her açılışında programı çalıştırmakla uğraşmamaları için ilk çalıştığı bilgisayarlarda başlangıca eklemeyi düşündüm.

Daha profesyonel olması açısından çalıştığında başlangıç klasörüne kendini kopyalaması yerine işlemi kayıt defteri üzerinden yapmak istedim.

import winreg

with winreg.OpenKey(winreg.HKEY_CURRENT_USER, r"Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Run", 0, winreg.KEY_ALL_ACCESS) as regkey:

winreg.SetValueEx(regkey, "myAppName" , 0, winreg.REG_SZ, "C:/myFolder/myApp-v1.6.exe") 

Yukarıdaki kod bloğuyla denediysem de kaydı eklemeyi başaramadım.

Kod yürütülürken herhangi bir hata vermiyor ancak işlem de gerçekleşmiyor.

İşletim sistemim Win11. Python versiyonum 3.9.9

Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Kaydı oluştururken tüm yetkileri almak yerine winreg.KEY_WRITE kullanabilirsin. Yine olmuyorsa yönetici izniyle çalıştır ve kullandığın program venv kullanıyor mu ona bakın.

Yetkileri kontrol edebilir, subprocess ile .reg dosyasını doğrudan ekleyebilirsin.

1 Beğeni